АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Бизнесът иска Околовръстното да бъде включено в градската улична мрежа

Така движение по шосето ще може да става без винетка, мотивират се от сдружение „Бизнесът за Пловдив”

Предприемачите настояват още за кръгово кръстовище на областната управа и отваряне на движението по „Младежка”

Околовръстното шосе да бъде включено в градската улична мрежа, за да могат шофьорите да се движат без винетки по него. Това предлагат от сдружение „Бизнесът за Пловдив” в поредна група от мерки, касаещи транспортните проблеми в града, които ще бъдат пратени до кмета Иван Тотев. Предложенията вече са входирани в общината, като мотивът на предприемачите за Околовръстното е, че с движение по него без винетки ще бъдат намалени множеството задръствания вътре в града.

От сдружението настояват, че има необходимост от изграждане на две кръгови кръстовища на невралгични места и премахване на съществуващата светофарна уредба. Едното е кръстовището на Областна администрация. Организацията смята, че там е п-добре да има кръгово, като улица „Младежка” бъде отворена за движение на автомобили. Предлагат изграждане на колело и на  бул. „Свобода“ с бул. „Васил Априлов“.

Бизнесмените са категорични, че е наложително да се предприемат мерки по предотвратяване на хаотичното паркиране по булевардите, предизвикващо мащабни задръствания на не една и две точки от уличната мрежа. Те предлагат при необходимост да има „дисциплиниращо присъствие“ на полицейски служители от РПУ и Общинска полиция на ключови места.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. А кои са тези от сдружението, че да искат отваряне на Младежка, когато живущите там не искат това!

    Тези от ПИМК/КЦМ станаха много нагли.
    Кръгови кръстовища с повече от 2 ленти е доказано, че са опасни.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина