Бизнесът иска Околовръстното да бъде включено в градската улична мрежа

Актуално Гласове Градът Новини

Така движение по шосето ще може да става без винетка, мотивират се от сдружение „Бизнесът за Пловдив”

Предприемачите настояват още за кръгово кръстовище на областната управа и отваряне на движението по „Младежка”

Околовръстното шосе да бъде включено в градската улична мрежа, за да могат шофьорите да се движат без винетки по него. Това предлагат от сдружение „Бизнесът за Пловдив” в поредна група от мерки, касаещи транспортните проблеми в града, които ще бъдат пратени до кмета Иван Тотев. Предложенията вече са входирани в общината, като мотивът на предприемачите за Околовръстното е, че с движение по него без винетки ще бъдат намалени множеството задръствания вътре в града.

От сдружението настояват, че има необходимост от изграждане на две кръгови кръстовища на невралгични места и премахване на съществуващата светофарна уредба. Едното е кръстовището на Областна администрация. Организацията смята, че там е п-добре да има кръгово, като улица „Младежка” бъде отворена за движение на автомобили. Предлагат изграждане на колело и на  бул. „Свобода“ с бул. „Васил Априлов“.

Бизнесмените са категорични, че е наложително да се предприемат мерки по предотвратяване на хаотичното паркиране по булевардите, предизвикващо мащабни задръствания на не една и две точки от уличната мрежа. Те предлагат при необходимост да има „дисциплиниращо присъствие“ на полицейски служители от РПУ и Общинска полиция на ключови места.

Споделете ни във:

1 коментар за “Бизнесът иска Околовръстното да бъде включено в градската улична мрежа

  1. А кои са тези от сдружението, че да искат отваряне на Младежка, когато живущите там не искат това!

    Тези от ПИМК/КЦМ станаха много нагли.
    Кръгови кръстовища с повече от 2 ленти е доказано, че са опасни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.