АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Бившата кметица на Южен влезе в бизнеса с учебници

Павлинка Кацарова оглави разпространението на две издателства

Соня Попова

Провалената кметица на район Южен Павлинка Кацарова отговаря за разпространението на учебниците и помагалата на две издателствата – лидерите на пазара на учебници. Доц. Кацарова понастоящем е преподавател във Факултета по машиностроене и уредостроене на пловдивския филиал на Техническия университет.

Като дългогодишен член ГЕРБ тя премина през постовете: съпредседател на групата в Общинския съвет, началник на Регионалния инспекторат по образование, кмет на район „Южен“, секретар на района и член на Борда на директорите на летище „Пловдив”.

Припомняме, че Павлинка Кацарова не изкара мандата си като райкмет заради пътен инцидент.  През дкмеври 2013 Пловдивският административен съд потвърди решението на Районния съд относно жалбата на бившата кметица на „Южен“ срещу административен акт от Първо РУП за извършено нарушение, като неоснователна. Според съда Кацарова е нарушила няколко члена на Закона за движение по пътищата.

Също така, преди да бъде назначена за районен кмет, доц. Кацарова беше директор на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив и за да оглави просветната институция, три пъти беше обявяван конкурс за длъжността.

Сега бившата шефка на инспектората влезе в бизнеса с учебници и оглави разпространението в издателствата „Анубис” и „Булвест” в Пловдив, които осигуряват учебни помагала за всички групи на детските градини, както и учебници по основните предмети от 1 до 12 клас в системата на държавното образование. Мажоритарен дял от 79% в тях държи германската издателска група Klett.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина