Бетон се лее в Стария град

Актуално Градът Забравеният град Под ножа

Строежът на улица „Стоян Чалъков“ върви с бързи темпове

Поредният хотел в Старинен Пловдив расте с голяма скорост. Бетоновози се качват почти всеки ден до улица „Стоян Чалъков“ , запушвайки улицата за минувачи.

Живущите и преминаващите през района се оплакват от шум, прах, мръсотия и кал. Бъдещият хотел под храма „Свети Димитър“ ще се строи до 2020 година, според информационната табела. Какви ще са размерите му, нито неговата бъдеща визия, не е ясно.

Инвеститорът има строително разрешително от 2016 година, но са се възползвали от него в края на 2018 година. През тази есен там се проведоха и археологически разкопки. Проектант е арх. Елена Сидерова.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Бетон се лее в Стария град

 1. При липса на градоустройствен План, въз основа на който да се издават разрешителни за проектиране и за строителство; както и в отсъствие на компетентен ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ НА НИПК / НИНКН (а само чиновници е кулТурското министерство) които да пазят АВТЕНТИЧНОСТТА В РЕЗЕРВАТА; а и щом чертежите на „визията“ не са гордо (задължително) показани на тарабата = = = то тогава има Далавера, ако не и Престъпление.
  = podtepeto.com/aktualno/нов-строеж-тръгна-в-стария-град-под-хра/comment-page-1/#comment-69087 =
  = podtepeto.com/aktualno/старият-град-се-превърна-в-строителна/
  Трихълмието не е Ново Село с привлекателни динозаври, нито е Дисни Ланд. И за жалост отдавна вече не е истинският жив градски организъм на старите семейства кореняци изселени от Начо Диктатурата („културата“ подигравателно), а обезлюдена черупка с чиновници и мутри.

  1. Няма как по- добре да бъде описана гротеската и мафията!

 2. Ако не е Борисов няма да има нито един ремонт и всичко ще е старо и вехто, нека сме благодарни на премиера

 3. Аре гербавите утайки се смирят малко, то знаем, че ви натъпкаха с крадени пари от ЕС ,но чак пък да ни убеждавате в пълни кретении, че било за хубаво и много яко..ми не е ! Разсипаха града, презастроиха го бандитите алчни и по- лошото е, че и общината им съдейства всячески!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.