АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Английската на пето място в класацията на най-добрите средни училища в страната

Седем пловдивски гимназии попаднаха в топ 100

Езикова гимназия „Пловдив” е на пето място в националната класация на 100-те най-добри средни училища. Тя е изготвена от колегите от Дневник на база резултатите от задължителния за всички ученици зрелостен изпит по български език и литература в 12 клас, на който тази година се явиха близо 53 хил. ученици.

Седем пловдивски гимназии влизат в групата на най-елитните 100 училища в страната, като Английската е на пето място. При 265 изпитани на матурите ученици от ЕГ „Пловдив”, средния успех от зрелостните изпити е 5.50, сочат данните, които публикува Дневник на база информация на МОН за близо 1000 училища в страната. Очаквано предвид резултатите от последните години една трета от училищата в класацията с най-високи резултати по български език и литература са в София – общо 35, като сред първите 20 преобладават гимназиите с изучаване на чужди езици. Следва Пловдив със седем образователни институции в стотицата

На престижното 12 място в Топ 100 попада езикова гимназия „Иван Вазов”. Възпитаниците на Руската са постигнали среден успех 5.34. Математическата гимназия е на 21-во място със среден успех 5.24, а на 39-то е Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” със среден успех 5.09.

Националната търговска гимназия- Пловдив е на 53-то място в класацията с успех под 5- 4.99. Френската гимназия е на 62-ро място, а на 65-то място е частно училище „Дружба”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

15 коментари

  1. Английската лежи на стара слава. Нито преподаватели, нито среда.Бих казал вредна среда. Едни големи празни обещания и много ПР си правят езиковите, а амбициозните родители се лъжат по посредствеността и гледат да са с тълпата.

  2. Да завършиш езикова гимназия е много по-лесно, отколкото МГ или търговската. В езиковите гимназии последните две години са абсолютна загуба на време. И естествено, че накрая резултатът па български ще е добър, то няма какво друго да се учи. Но нищо не разбрахме за математиката…

  3. Подобни жлъчни коментари са ненужни. Всичко зависи от възпитанието и мотивацията на детето. Имам близки деца завършили различни училища и всеки от тях успя да се реализира. Тази година бях свидетел на ужасяващо поведение на деца от така наречената Руска пловдивска гимназия. На морски лагер през юли бяха толкова напушени, че ползваха кошчетата за боклук за тоалетна. Бог да пази свестните деца, с които се нала да общуват с този „елит“. Така че кое училище на кое място се нарежда не е важно. Важно е, кое дете, колко и какво иска да учи.

  4. Френската гимназия трябва да е 102 място.Там е пълно с наркомани,хулигани и малки проститутки,а директорката се ръководи само от подкупи и фокуси.Боклук гимназия с боклук ръководство.Една от зам Директорките-Карталева е дългогодишна любовница на бившия зам Дир Ангелов.Ангелов докарваше ученички и млади учителки.Боклук гимназия

  5. Френската гимназия не случайно е на 62 място.По мнение на много хора там образованието не е ниво както при ръководството на мадам Вачкова.Тогава е било гордост да учиш и работиш в тази гимназия.Даже и 62 място е много за тази гимназия.Учениците влизат с много нисък успех и критериите за оценяване са супер ниски.

    1. Вярно е ,че във ФЕГ се влиза със сравнително нисък бал,но това е един много труден език и не всеки е готов да положи нужните усилия да го овладее.За останалите оценки не съм съгласна.Екипът и ръководството на гимназията полагат неимоверни усилия при обучението и възпитанието на учениците.И днес излизат много възпитаници ,с които се гордее не само гимназията,а и града и страната!Злостните коментари и жлъчността издават недобронамереност!

    2. Ако нямате достатъчно наблюдения върху образованието във Френската езикова гимназия, не е нужно да коментирате. Това, че някои хора са ви казали, че образованието не е на ниво не означава, че е така. Ако беше така нямаше да бъде в топ 100 в страната. Като човек, който е завършил скоро въпросната гимназия мога да ви потвърдя, че образованието е на достатъчно високо равнище, за да може гимназията да се нареди в тази класация. Критериите за оценяване са високи и оценките се изкарват доста трудно. И по мое мнение единственото нещо, което ни пречи да се наредим даже в топ 5 е това, че оценките на матурите не са реални. Много хора от моя випуск, включително и аз, бяхме с по-ниски оценки от заслужените, защото проверяващите явно държат високите класации да бъдат за софийските училища, което си е чисто безумие, защото повечето ученици в София ходят на частни уроци по български език и литература, което значи че заслугата за витоките резултати не се дължат ва преподавателите в училището, а на допълнителната подготовка.

  6. Що за идиотщина е да оценяваш едно училище по резултатите от матурата по български и литератута..????? Пълна идиотщина… А резултатите по математика , физика, химия, биология…, а резултатати от олимпиади в чужбина и България,
    Писали за мислите и чувствата на лирическия герой.., една измислена литературна история, едни измислени от комунистите писатели и поети, една измислена от БКП история, пълна фалшификация на целия сектор на хуманитарното образование…

    1. Ми умри,нито съм глупак,нито ще бъда.Страхотно училище,пък твоите нека беснеят в кварталното,щото там за учене от извращения не остава време.Браво за учителите от ЧСИ’Дружба’и на учениците!Работи,може и твоите да имат късмет да попаднат там.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина