АктуалноМненияНовиниПод ножа

Администрацията на район Северен снима и оповестява деца, които са под закрила на закона

Освен това разкрива самоличността им с PR-съобщение до медиите  

Таня Грозданова

Потресаващо нарушение на Закона за закрила на детето, само така може да се определи днешното прессъобщение то кметството на пловдивския район Северен, което разказва за благотворителна кампания:

„Дарителска акция за момичета от преходно жилище в „Северен”

По два чифта нови спортни обувки за новата учебна година получиха шест момичета, живеещи в преходно жилище на ул.”Иван Драсов” №10 в район „Северен”.

Изпълняващата длъжността кмет на района г-жа Лариса Кътова лично придружи младите момичета и им помогна в избора на новите  придобивки.

N.N., А.A., G.G., S.S., Н.H. и В.B. (бел.ред.: имената на децата са изтрити и заменени с измислени инициали) благодариха за жеста и топлото отношение към индивидуалните им потребности.

Девойките са настанени в преходното жилище през месец май и ще останат там до завършване на образованието си.“

Без коментар оставаме факта, че на бланката отгоре стои изписано ГЕРБ на латиница, което се случва доста често в съобщенията на кметството.

Тук обаче, че публикуваме коментара на дежурния специалист от пловдивската дирекция към Агенцията за закрила на детето по отношение на разпространеното съобщение.

„По никакъв начин не е законно разкриването на самоличността на деца, които са под закрила на закона. Недопустимо е да бъдат замествани в политическа агитация,“ коментира Живка Георгиева.

Единственият случай, в който това е възможно е със съгласие на родител, но едва ли родители, чиито деца са настанени в така наречените преходни жилища, биха позволили това да се разкрива на широката общественост.

Става дума за 6 по 2 чифта китайски маратонки все пак?!

Снимката на корицата е изрязана от оргиналната, на която се виждат лицата на момичетата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. А бе умници … gerb е защото липсва файла с герба, какъвто и да е той. Деца и родители не го мислят като слагат снимки на децата (дори и полуголи) в социалните мрежи … Туг е голям проблем.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина