Подтепето

айляк

12 Юли, 2018

Сватба на поход в планината

Молдованката Нина взе Матей, облечена в българска фолклорна носия

Освен сватба и предложение за брак преживяха участнците в Международния поход на Норбеков в България

Участниците от Международния поход на световноизвестния учен Мирзакарим Норбеков бяха гости на традиционна българска сватба в село Делчево, сгушено в Пирин планина. Нина и Матей, облечени с местни носии засвидетелстваха любовта си в уютната обстановка на „Шапковата къща“. Запознават се през януари тази година в австрийския град Инсбург, където Матей от години работи. „Нещо ме поведе към този град да потърся възможност за реализация“, споделя младоженката, която е от Молдова. „Срещнах я малко след като се завърнах от похода с Мирзакарим Норбеков в Индия, където осъзнах, че е време да създам семейство“, казва Матей. Той допълни, че в България ще изкарат своята „медена“ седмица, а после се връщат в Австрия за рождения ден на Нина, за да отпразнуват сватбата с приятели и близки. „Да се разбират, приемат, обичат и плодят!“, пожела на младоженците кумата Жана Иванова – издател на продуцентска къща „Жануа 98“ и организатор на Международния поход.

По време на беседата на Мастера сред приказното селище Омая Мирослав от Чехия направи предложение за брак на своята приятелка Тереза, с която са заедно от година и половина. „Когато я видях за първи път, знаех, че с нея ще споделя живота си“, каза 36-годишният Мирослав, който се занимава с компютърни технологии. Същото усещане е имала и Тереза, която е финансов и правен консултант. С учението на Норбеков ги запознава майката на Мирослав и разбирайки за международния поход, решават да пристигнат в България.

Участниците в Работилницата на успеха в рамките на 10 дни посетиха чудесни кътчета в Югозападна България. Групата направи походи от Попови ливади до с. Делчево, от с. Орцево до „Бабяшка чука“, от Семково до Сухото езеро, като се докосна до магнетичната природа и до местния бит и култура на жителите на населените места, през които премина. Последователите на Норбеков видяха още Ковачевица, Лещен, Долен и други живописни селища и забележителности в Рила, Пирин и Родопите. Към похода в България се присъединиха около 100 човека от 8 държави.

За шеста поредна година издателят Жана Иванова организира международен поход с акад. Мирзакарим Норбеков в България. В рамките на 10 дни участниците в него успяват да се докоснат до учението на световноизвестния учен, писател, изследовател, основател и президент на Института на Норбеков. Той е автор на много патентовани научни изобретения и открития, доктор по психология и педагогика, член на руски и чуждестранни академии, треньор, с черен колан по карате.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

14 Фев, 2018

Новото семейство Кривицки ще има с какво да запомни сватбата си в Деня на влюбените

Снимка: архив Под тепето - Кумът Румен води Йоанна към олтара

Задръстванията по пловдивските булеварди и липсата на места за паркиране забавиха кума

Румен и Петя ще разказват след години със смях за това как чакаха главния свидетел на тайнството 

На 14 в 14 часа ще има сватба – това написа в началото на месеца на личния си профил във Фейсбук управителят на рекламна агенция „Кривцки и сие“ Румен Кривицки. „Е, най-после,“ реагираха стотици приятели под поста. Близки до двойката разказват, че любовта между един от най-желаните ергени под тепетата и чаровната психоложка Петя Стойчева е изписана по лицата им. Въпреки, че самият младоженец не се стърпя и се похвали в социалната мрежа, от ОП „Радостни обреди“ упорито отричаха информацията и строго пазеха в тайна VIP сватбата в Деня на виното и ...

» повече
13 Окт, 2017

Най-романтичното предложение за брак в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Адвокат сътвори красива любовна приказка на Бунарджика с хиляди свещи и заря

Снимки: Андро Дюлгерян

Какво се случва се питаха стотици хиляди пловдивчани снощи, след като над Альоша се изви заря по-дълга от тази за националния празник. Светлинното шоу озари небето над Бунраджика и се виждаше от всички точки на Града на тепетата.

Случи се една красива любовна приказка с главни герои Иван и Александра. Макар и имената на двамата влюбени да съвпадат с тези от лентата на бг драмата „1952: Иван и Александра“ този филм е розов, зрелищен и с щастлив край.   

Коленичилият влюбен мъж е солиден пловдивски адвокат – Иван Маринов, бивш областен координатор на РЗС за Пловдив град и област. Разплаканата от щастие дама е възлюбената му Алекс ...

» повече
09 Авг, 2013

Тошко Неделев с предложение за брак на летището

Image title
Тошко, ожени се за мен, прозвуча крехко детско гласче на летище Пловдив днес в мига, в който идолът на жълто-черната агитка Тодор Неделев излезе от терминала. Предложението дойде от момиченце, което трепетно с жълто-черен маркер и шалче очакваше любимеца си край загражденията на летището. Тошко даде автограф на детето, което бе в обкръжението на родителите си. Малката красавица настоятелно Image title
дърпаше за шортите най-добрия играч на Ботев и чакаше отговор. Той само й смигна и се гмурна в морето от жълто и черно. Както се очакваше, Неделев влезе последен в автобуса, тъй като остана в прегръдките на бултрасите близо 15 минути. Той остави подписа си върху десетки ботевистки сърца и бе видимо щастлив от емоцията на летището. Image title

» повече