Спирка или градински кът?

Живот

Озеленено съоръжение от мрежата на Градски транспорт усмихва хората на Гладстон

Пловдив обича зеленината! Това можем да отсъдим по усмивките на хората, които чакат автобуса си на една необикновена спирка от градския транспорт. Тя се намира на "Гладстон" и е като оазис в градската среда. Озелененото съоръжение на островчето срещу Дома на културата се откроява ярко на фона на фучащите наоколо автомобили. И, очаквано, радва всеки, който я види. 

Всъщност, My forest е рекламна акция. И в същото време е инициати, имаща за цел да разчупи градското пространство, да вмъкне малко позитивизъм и добър пример в ежедневието, да трансформира напълно едно иначе скучен готов модул от мрежата на Градския транспорт. 

Тя е не само свежа, не само радва окото и душата, но съзнателно или не, подтиква към следващи подобни озеленителни прояви. Рекламата е доказателство, че всяко нещо може да се превърне в малък знак, че белите дробове на града са изключително важни.

Откакто спирката е променена, под нея се чака с много по-голямо удоволствие. Така или иначе никой не обича да чака, но когато си обграден от благоприятна атмосфера, нещата се променят. Може би ще е интересна идея, ако рекламната инициатива се превърне в масов проект и всяка спирка бъде преобразена така. Тогава със сигурност градът ще цъфти дори по време на зимния сезон, коментираха пловдивчани, подслонили се под зеленината. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.