Подтепето

айляк

23 Май, 2017

Сезонът на баловете е открит! Властват червеното и златното (ГАЛЕРИЯ)

Новостите: Дрон и три изпращания

3 бона излизат всички екстри за абитуриент

Тримона събра 5 школа в първата празнична вечер

Пловдив навлезе в сезона на баловете. От днес, в рамките на 4 дни, абитуриентите ще броят до 12, родителите ще плачат от умиление и ще плащат, а принцовете и принцесите ще танцуват на първите си балове, облечени както се харесват или в няколко месечни заплати.

Три бона горе-долу излиза съвременният бал на семейството, разказаха пред Под тепето родители за актуалните оферти. Първото изпращане със съответния тоалет е за самото училище, следва скромно парти и почерпка със съучениците. Второто изтупване е за купона с родата и чак на трета позиция идва стягането за самия бал. Ако абитуриента и родителите искат всички есктри, то вече не е достатъчно заснемането с порфесионален фотограф и видеооператор. Най-новата мода повелява снимки с дрон за архива от спомени.    

Двата големи ресторанта на емблематичния хотел в сърцето на Пловдив – Тримонциум, събраха в пръвата бална нощ под тепетата цели пет средни училища от града и региона да празнуват заедно. На стълбите пред Тримона тази вечер брояха до 12 момичета и момчета от школото, известно като Малчика в близкото минало, гимназия „Ана Май“, и средните училища в Асеноврад, Садово и Първомай.  

Сред госпожиците на червения килим властват червеното, златното и пепел от рози. Цял клас от Професионалната гимназия по фризьоство и козметика в Пловдив се нареди за снимка с 6 червени, 5 зланни, 4 рокли с цвят пепел от роза, три в синьо и само госпожата бе с нежна малка черна рокля.

Веднага прави впечатление, че тазгодишните абитуриентки под тепетата са изчистени откъм екстравагантни изцепки. Нищо разголено, всички рокли са дълги с елегантна линия и все по-малко голи гърбове. Зрелостниците от Асеновград – меката на модните къщи в балната и сватбена индустрия, логично изпъкнаха с тоалетите си.

Празнуващите с тъпан и саксофон бяха само една компания. На огромния паркинг изпращачите на абитуриентка от Куртово Конаре поиграха ориенталски ритми, като си водеха скромен оркестър. За разлика от други години, абитуриентките от ромската общност бяха по-малко окичени със злато. Този път майките им прекалиха с бижутата. Всяка рокля при тях е купена от Турция.

Най-голямата суматоха създаде група от Асеновград. За разкош и триумфално пристигане, точно преди да слезе зрелостника от джипа, приятелите му разхвърляха наоколо разноцветни димки. Освен ефект, предизвикаха и пристъпи на кашлица сред публиката. Една вувузела даде фира след двучасово надуване, а на мястото останаха много разноцветни конфети и спукани балони. Майки и татковци запушваха ушите на децата заради рева на ескортиращите мотори.

Цял клас от Малчика пристигна със специално нает автобус №12 и блесна сред множеството джипове, имаше дори и електрически файтон. 

  • 02 Фев, 2018 | Силвия
    Да видим как ще са тази година, макар че пак ми се струва голям кич. А има толкова хем по-семпли, хем по-стилни, хем по-евтини рокли за тези момичета, например оттук https://evizabg.com/ .
  • 24 Май, 2017 | Plovdiv
    https://web.facebook.com/aircam.plovdiv/
  • 24 Май, 2017 | Невъзпитан
    Бая Сиганин завършилУ среднУтУ !!! А пук и ако могат да си напишат името,ашколсун...
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини