Подтепето

айляк

16 Мар, 2018

Седмицата на завъртането под тепетата

Президентът завъртя коремното, а кметът си поиска да му завъртят кекс

Ей така, заради айляка, Под тепето събра актуалните карикатури за подобряване на настроението

Широката общественост през изминалите няколко дни бе завъртяна в новините от Пловдив на две нива – държавно и регионално. Първата врътка с коремното възлизане на президента Румен Радев в 68-ма бригада „Специални сили“ извади от полезрението темата за скандалното посещение на Руския патриарх. А втората – изразеното желание на кмета Иван Тотев за помирение с г-ца Веселина Сариева и предложението тя да му „забърка един кекс, ако иска“ - даде на културтрегерите в града гориво за нови диви въртележки по темата НОЩ.   

Със завъртане на мъжкото си его и единият, и другият дадоха нови дъвки на обществото. Е, съвсем естествено, по-глобалната фигура завъртя четките на карикатуристите и изпълни Мрежата с много политическа сатира.

Никой не се вдъхнови да нарисува сатиричен кекс, но Папи Ханс спечели нови фенове от цялата работа (бел.авт.: дано някои от тях да прочетат и книгите му).

Ей така, заради айляка, Под тепето събра актуалните карикатури за подобряване на настроението. Насладете им се:

автор: Чавдар Николов за Терминал3

автор Христо Комарницки/facebook

източник: Facebook

Малко е позастаряла, но президентът работи за карикатурата. Това е написал авторът Чавдар Николов във Facebook

неизвестен автор

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

16 Апр, 2018

Ириен Трендафилов и Под тепето слагат началото на карикатурна рубрика

Пловдивският карикатурист получи Специалната награда на Дома на хумора и сатирата

Призьорът: Смелостта е нужна на властта, за да приеме карикатурата!

Карикатурата като изкуство в бъдещата Европейската столица на културата не е замразена, а напротив – тя живее въпреки „атмосферните условия“. Един от четиримата пловдивски карикатуристи - Ириен Трендафилов, когото ви представихме в интервюто „Жива ли е политическата сатира?“ , се нагърби с пионерски ентусиазъм, ЗАЕДНО с Под тепето, да положи началото на карикатурна рубрика в нашата медия.

Докато подготвяхме съвместната ни рубрика Ириен бе отличен със Специалната награда на Дома на хумора и сатирата в тазгодишното 43-то издание на Национална изложба на карикатурата, която бе открита на 5 април в галерията на СБХ на „Шипка“ 6 в столицата. В изложбата са представени ...

» повече
19 Мар, 2018

Каракачанов и Караянчева се обявиха за спортуването на политиците

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отговори на спортното предизвикателство на президента с перфектна маршова подготовка (СНИМКИ)

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира коремното с цигара в устата

Тържественото честване на 75-годишнината от създаването на Парашутната дружина в 68-ма бригада Специални сили и на днешния ден не мина без коментари по темата с президентското коремно възлизане отпреди седмица. След протоколните въпроси към двамата височайши гости Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментираха и спортното предизвикателство на държания глава Румен Радев от висилката.

„В добра форма е президента! Трябва да го последват всички офицери и не само коремно, а да показват добра физическа форма. Тук в Специалните сили съм виждал много ...

» повече
16 Мар, 2018

Какво да правим в Пловдив през уикенда (16-18.03)

Снимка: @the.vault.of.me

Sleep all day, party all night. Така ще е уикендът в Пловдив, защото програмата в края на седмицата е пълна със събития, които си заслужават

16 март

Йорданка Белева представя "Кедер" в Пловдив

"Рядко се раждат истории, които превръщат кръвта в криле. Разказите в сборника „Кедер“ на Йорданка Белева са такива. Те изтръгват човека от бездната на тъгата, пречистват мислите, лекуват раните. Думите на Йорданка Белева са светли и богати. Разказите ѝ превръщат скръбта в мъдрост, която измерва неизмеримото – стойността на човешкия живот, на дълбоката привързаност на кръвта, мислите, плътта, мечтите към някой близък човек, без когото животът е невъзможен. „Кедер“ е силна книга, която преобразява отчаянието в пътека към доброто."
~ Здравка Евтимова

Културен център Тракарт
18 часа

Кино вечер ...

» повече
14 Мар, 2018

УС на Фондация „Пловдив 2019“ обсъди казуса с НОЩ-та

Кметът: Това събитие е важно за Пловдив

Затова ще преглътне егото си и ще покани г-жа Веселина Сариева на кафе, очаква тя да му направи кекс

Кметът на Пловдив Иван Тотев декларира, че е готов да направи усилие в името на реализирането на Нощта на музеите и галериите, защото това събитие е важно за града.Така че аз ще преглътна егото си. В смисъл, ще я поканя на кафе и ще ѝ кажа, ако иска тя да забърка един кекс. Но ако искаме това събитие да стане, ние трябва да го направим двамата! Няма спор в тая работа.“  Поканата за кафе с кекс дойде днес в сградата на Местния парламент и отново бе отправена чрез медиите.

Недоразумението между казаното от ...

» повече
13 Мар, 2018

Президентът показа отлична физическа подготовка в Пловдив (СНИМКИ)

снимка: Наташа Манева за "Марица"

Румен Радев ненадейно извъртя „коремно“ по време на демонстрации на Спецчастите

Главнокомандващият поздрави специално жена с 88 парашутни скока

Таня Грозданова

Баретата Благовеста Стефанова получи специален поздрав от президента Румен Радев по време на демонстрации днес в 68-а бригада „Специални сили“ под тепетата. Дамата с бойна униформа и каска участваше в показното на специалния статив, с който парашутистите тренират скокове и главнокомандващият размени реплики с нея, след което се отправи към висилката и извъртя „коремното“ с пълна лекота, както си е в официален костюм. Така президентът също показа отлична физическа подготовка и получи аплодисментите на войниците.

Снимка: Наташа Манева/Марица.бг

Снимка: Наташа Манева/Марица.бг

Репортерът на Под тепето разговаря с дамата под пагон, за да разбере подробности за репликите, които вдъхновиха Радев да покаже умения на висилката. Представяме ...

» повече