Повече от половината пловдивчани няма да отбележат нито един от утрешните празници

Живот

На снимката: Минко и Анастасия

Едни твърдят, че са прекалено стари за подобни празници, а други отказват да приемат американски традиции за свои

Както всички знаем, утре предстои не един, а цели два празника. Това са българският Трифон Зарезан, който по нов стил се празнува на 14-ти февруари и американският празник на влюбените – Свети Валентин. Наш репортер се втурна по пловдивските улици, за да поговори с хората и да разберем ще празнуват ли пловдивчани и ако да, то кой от двата празника.

Разговаряхме с 20 души, преминаващи по главната пловдивска улица. Над 50% от анкетираните заявиха, че няма да празнуват нито един от празниците. Едни споделиха, че вторник не е удачен ден за вдигане на шумни празненства, втори че са прекалено стари за това, а трети нямаха основателна причина, просто не им се занимава. Пловдивчани, прехвърлили 35-тата си година, твърдяха, че това са празници за младите. Младите пък, Трифон Зарезан не празнували, а нямат възможност да отделят сума за подаръци на половинките, та и Денят на влюбените отпада.

Около Римския стадион срещнахме Самуил и Айтен. Те са очарователна двойка, която ще отбележи Празника на влюбените. Самуил не пожела да издаде подробности относно предстоящата романтична вечер, тъй като иска да изненада половинката си. Данаил и Никол, пък, не са решили какво ще правят утре. Той сподели, че не си пада по отбелязването на Деня на влюбените, но ако все пак дамата му пожелае по-специална вечер, то ще я получи…

Цялата статия четете в КАПАНА.БГ

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.