Пловдивчани спрягаха глагола „Любя” след предпремиерата на „Възвишение”

Живот

Публиката се срещна с Гичо и Асенчо, с режисьора Виктор Божинов и автора на романа Милен Русков

Александър Алексиев и Стоян Дойчев раздават автографиМилен Русков и Виктор БожиновДесетки пловдивчани спрягаха глагола „Любя” след предпремиерата на филма „Възвишение” в Мол Марково тепе снощи. Плахо пристъпилите към кино салона почитатели на романа на Милен Русков излязоха от него възвисени след видяното. Продукцията на режисьора Виктор Божинов оправда всички очаквания на онези, които бяха сигурни, че ще гледат съотносимо към книгата качествено кино. И изненада повечето, които бяха скептични, че може би най- добрият български роман може да бъде екранизиран адекватно. Е, може!

Публиката имаше шанса да се срещне на живо с автора на романа „Възвишение” Милен Русков, с режисьора на филма Виктор Божинов, оператора Антон Бахарски и композитора Петър Дундаков. И, разбира се, част от актьорите от фамозния каст на продукцията. В центъра на вниманието, естествено, бяха екранните Гичо и Асенчо- изпълнителите на главните роли в лентата Александър Алексиев и Стоян Дойчев. Младите артисти се справят съвършено със сложните си персонажи. Те приемаха дълго поздравленията на зрителите на предпремиерата и раздаваха автографи, както подобава за такова събитие, съобщава КАПАНА.БГ.

Да видят как се е получила екранната версия на „Възвишение”, след като качиха романа на театрална сцена преди вече четири години, дойде голяма делегация от пловдивската Драма, водена от директора Кръстю Кръстев. Прочетете книгата, гледайте и филма, и спектакъла. И се възвисете, призоваха те.

Очаквайте интервю с Милен Русков!

ЦЯЛАТА ГАЛЕРИЯ В КАПАНА.БГ
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.