Подтепето

айляк

12 Юни, 2018

Опашки за литература на Алеята на книгата

Хората се тълпят пред 14-те издателски шатри, въпреки жегата

Опашки за качествена литература се вият пред всяка от шатрите в Алеята на книгата на Площад Централен, която бе открита официално тази вечер. 40 издателства представят заглавията си в гигантската книжарница на открито. Хората се тълпят, въпреки юнската жега. Купува се всичко. От класика, през съвременна проза и поезия, до детска литература и книги за здраве, обяснява дама зад една от 14-те шатри.

Всяко от издателствата е пуснало сериозна промоция на книгите си. Сред най-търсени са секциите с разпродажби, където могат да бъдат открити интересни заглавия дори срещу левче.

За първи път по време на пловдивската Алея е организиран и Литературен кът, в който ще се проведат част от фестивалните събития на „Пловдив чете“. Алеята в Пловдив се провежда заедно с 16-ото издание на литературния фестивал, чийто организатор е издателство „Жанет 45”. Официалното откриване на Алеята на книгата се случи именно на Литературния кът, със специалното музикално участие на „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев и Ива Ичевска и Валентин Илиев от „Арт Войс Център Пловдив“.

От вторник до събота, от 19:30 до 20:00 ч. сцената на Литературния кът на Алеята е отворена с рубриката ПРЕДСТАВИ СЕ САМ. Ако желаете да ни разкажете, или почетете, очакваме ви. Запишете се предварително на plovdivchete@gmail.com или елате директно на Алеята, призовават организаторите.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

14 Юни, 2018

Четвъртият ден на литературния фестивал „Пловдив чете“ със силно международно присъствие

14 юни (четвъртък):

11.00 – Народна библиотека „Иван Вазов“, конферентна зала, Среща на библиотекари и издатели. Специален гост Виктор Самуилов.
Какво е УБС -Училищен библиотечен съвет. Участват ЕГ „Иван Вазов“ , ЕГ „Пловдив“ и ПХГ „Св. Св „Кирил и Методий“.

17.00 – Народна библиотека „Иван Вазов“ (конферентна зала). Организатори са Народна библиотека „Иван Вазов“ и ПУ „Паисий Хилендарски“. Среща с литературния историк и преводач Хюсеин Мевсим – официален гост на Пловдив чете, автор на книгите „Петър Дачев и Истанбул“, „Никола Фурнаджиев и Истанбул“, „Между два бряга“, Пътуването на Чудомир в Турция“.

По същото време в Културен център „Тракарт“ . НБУ представя на монографията „В света на електронната музика на Симо Лазаров“ с автор д-р Росица Бечева. Дискутанти: гл. ас. д-р Росица Бечева, проф ...

» повече