На открито в Пловдив

Живот

Няма да видите най-доброто от Пловдив, като просто си стоите на закрито. Щом времето се затопли и слънцето започне да се появява, няма нищо по – зареждащо от един ден, прекаран на открито в града под тепетата

Снимка: svetlana.kalpakchieva

Няма да видите най-доброто от Пловдив, като просто си стоите на закрито. Щом времето се затопли и слънцето започне да се появява, няма нищо по – зареждащо от един ден, прекаран на открито в града под тепетата. Хората започват да се усмихват, в часовете след работа заведенията вече са пълни, а сладоледът някак изведнъж се превръща в предпочитана бърза закуска. Хубавото време ни изпълва с енергия и желание за живот, а екипът на единствения дигитален гид на Пловдив отново е готов с няколко идеи за приятно прекарване.

Слънчевите утрини винаги са приятни за кафе и закуска на открито и ние ви предлагаме две опции. Вземете любимата напитка за събуждане за из път от Croatoan, заедно с вкусна бисквитка или кроасан от пекарна „Капана” и си намерете най – спокойната и удобна пейка в парк „Бунарджика”. Там сред зеленината и в компанията на птичките и пробягващите катерички гарантирано ще се заредите с позитивна енергия за енергичен старт на деня. В случай че ви се хапва нещо по – обилно вече е време да отбележим, че летните градини на повечето заведения са открити и може да избирате между вкусни мекички и пържени филийки с домашно сладко в KinoCafe Plovdiv или френски палачинки в летния кът на Eddy’s.

Разходка и отмора, а защо не из пловдивските паркове! Пролетта е най – подходящото време да си вземете любима книжка и да си харесате някое местенце в Цар – Симеоновата градина до фонтаните например. Най – хубавото е, че големи пространства със зелени площи има почти във всяка част на града. Наскоро разказахме и за парк „Лаута”, където изкуството на пловдивчани да бичат айляк е със сигурност едно ниво нагоре – дори си има опънати хамаци, където да релаксирате след обилния обяд на барбекюто.

Още забавления на открито в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

2 коментара

  1. Насядали в клюкарника на бяло сладко, приятелките на баба не се стесняваха да изкритиуват ония кучки, дето не си гледат къщата, дома и семейството, а се юркат татуирани из нощните барове да блъскат десетина паркирани автомобила. (Тогава още не практикуваха „обеца на клитора“) Има напън откъм „ОТВОРЕНИТЕ“ транс – джендъри и транс – вестити да ТРАНС-формират градската цивилизация и култура в УЛИЧНА. Хвала!

  2. Градим Град да се отървем от ... "отворено" съществувание каза:

    За да се избави от природните стихии и от „ОТВОРЕН“ живот на открито (OPERA OPEN) и от джунглата, човек гради Град. Селище. Култура. Цивилизация. („Градил Илия Килия“). Които си нямат керемида, покрив, бездомниците = те са на улицата. ТЯХ ОБРАБОТВАТ ОТ „Пловдив За ЕДНО“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.