Подтепето

айляк

28 Авг, 2016

Къщата с кулата на „Антим I” е вписана като паметник на културата през 1985г.

Сградата е функционирала като Втори полицейски участък в миналото

Била е в отлично техническо състояние при вписването й като културна ценност

Рушащата се Къща с кулата на кишето на „Антим I” и „ Лейди Странгфорд” е вписана като паметник на културата през 1985г., научи Под тепето от НИНКН. Близо 120- годишната сграда е функционирала като Втори полицейски участък в далечното минало на Пловдив. Все още нямаме потвърждение за собствеността на падащата архитектурна перла, тъй като на този етап от института към Министерството на културата нямат тази информация, а от администрацията на район Централен не отговарят на телефонните ни повиквания в неделния ден.

Къщата е вписана като част от ансамбъла на Сахат тепе преди повече от 30 години в перфектно техническо състояние, в каквото очевидно не е към днешна дата. Сградата е в стил Модерн, с влияние на Романтизма и е една от най-отличителните постройки в квартала в полите на хълма.

  • 29 Авг, 2016 | до олигофрена стига
    Стига, стига си тъпял, глупак, вземи се окъпи и легни да спиш, че смърдиш!
  • 29 Авг, 2016 | Plovdiv20XX
    В същото състояние е и още една прекрасна къща на "Софроний Врачански" 12. Изоставена е от години, даже нарочно са махнати улуците и водата се стича по фасадата, а терасата, която е точно над тротоара е пробита и ще падне всеки момент.
  • 28 Авг, 2016 | стига
    сте плакали за тези съборетини, който ги е обявил за паметници и е измислил тъпия закон, сега да ги ремонтира. в италия всички паметници са съборени от земетресението и са затрупали 300 човека, а от новите сгради няма нито една паднала.
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

13 Юни, 2018

Главният проблем на Дановия хълм е вандализмът (ГАЛЕРИЯ)

Кой носи отговорност за поруганото Сахат тепе?

Кметът на Централен Георги Стаменов започна проект с мерки за безопасност и облагородяване на Сахат тепе

Часовниковата кула на върха, който се извисява над Главната улица, отброява 9 удара. „Строена е през 16 век,“ разказва кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, докато катерим заедно с него и няколко души от екипа му алеите към върха на Сахат тепе.

Не е точно разходка в девет сутринта по средата на седмицата, а е обход. След него ще се набележат спешни и последващи мерки, които да допринесат за по-добрия облик на знаковия за града Данов хълм, както и за безопасността на жители и гости на Пловдив.   

Припомням му, че през 2014-а градоначалникът Иван Тотев прие идеята ...

» повече