Подтепето

айляк

10 Окт, 2017

Къде отиде любимата кръчма на властта, духовенството и футбола

Елеята пусна кепенци! Култовият гръцки ресторант затвори в събота

Мястото за купони и ВИП вечери на властта, бизнеса, кифлите и местните спортни звезди се мести

Гръцкият панорамен ресторант „Елеа“, който се намирше на бул. „Кн. Мария Луиза“ в центъра на Пловдив пусна кепенци, разбра Под тепето. За последно, миналата събота вечерта, местните и чуждестранни гости, изкушени от гръцката и средиземноморска кухня, бяха посрещнати в култовото заведение до Малката базилика.

През последното десетилетие Елеята, както го наричат в Града под тепетата, доби славата на мястото за купони и ВИП вечери на властта, бизнеса, кифлите и местните спортни звезди. Преди 10 години – в късната есен на 2007-а година, до „дискотека“ Папараци отваря врати елитният рибен ресторант. Скептичните коментари от рода на "как така има добър ресторант до входа на мощен нощен клуб?!" скоро отстъпиха място на ревюта като „зашеметяваща средиземноморска кухня, големи порции, а цените са като в гръцки ресторант и  незабележимо, в най-добрия смисъл, обслужване“.

Полека – лека най-гръцкият от гръцките ресторанти в града доби славата на мястото за купони на маса, ВИП, бизнес, нескрито попушване и кротки семейни вечери. Заведението до Папараци, толерантно към тютюневия дим, стана любимо на светлия и тъмния бизнес, на властта, кифлите, моделките и местните спортни звезди. Сред редовните клиенти на собственика грък са: политици от столицата и Пловдив, висши магистрати на национално и регионално ниво, местните кметове и зам.-кметове, звезди от музикалната и артистичната сцена.

Дори Негово Високопресвещенство пловдивският митрополит Николай вечеря и обядва там от време на време. Звездата на Локо Пд Мартин Камбуров е сред редовните посетители. Бизнесменът Ветко Арабаджив пък през годините предаде щафетата на посещенията на сина си. Всички музикални звезди на попфолка задължително при участие в града хапват там. Разбира се, на опашката за ВИП сепарето се наредиха напоследък риалити и звездите от ситкомите…

2010 г.

2015 г.

И така било каквото било, без много шум, култовият ресторант си замина от центъра на Пловдив.

Очаквайте подробности какво се случва с мястото до Папараци и къде отиде любимата кръчма на властта, духовенството и футбола.

 • 16 Мар, 2018 | умница
  Пържено, пържено, пължено, обилно гарнирано с гадни цигари!!
 • 11 Окт, 2017 | 1912
  Бахти завистниците и злобар ите. Мишки, направете Вие бизнес....поддържайте го на ниво 10г и тогава плюйте. Смешници недоклатени...
 • 11 Окт, 2017 | LYUBEN
  Кой ще отрави тротоарите след ЕЛЕА питам аз?!?! Колите, които паркираха по тротоарите и изпокъртиха всички плочки и настилки никога не бяха глобявани. Как става това?!?! Защо не им търсят отговорност?! Идваш, рушиш и се местиш - за да рушиш на друго място!
 • 11 Окт, 2017 | MIMI
  Дано никога да не се завърне!!! Те и цените бяха супер надути за сметка на качеството. Ципура за по 100 лв. на килограм.... Мерси!!! Целият квартал си отдъхна
 • 10 Окт, 2017 | Men
  Прехваленото заведение е абсолютна дупка смърдяща на евтина кръчма. Вътре не се дишаше от цигарен дим
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

29 Авг, 2018

Десетки незаконни постройки в Аджисана пречат на големия инвеститорски интерес

Как се променя най-богата махала в най-стария жив град в Европа

„Собствениците“ на незаконни постройки не искат да се местят

Таня Грозданова  

С консервацията и експонирането на културно-историческия обект Малка базилика районът около нея се променя с бързи темпове. Припомняме, че в квартала започна поредното облагородяване и ремонт на инфраструктурата по ОП „Региони в растеж“ в средата на миналия месец.

Последните археологически разкрития, инвестициите в инфраструктурата и наближаващата 2019-а, когато градът ще е Европейска столица на културата, катализират процесите там. Така през последните няколко години най-богата етническа махала в Пловдив се преобразява в част от супер центъра. 

Частният инвеститорски интерес към зоната е много голям, призна кметът на Пловдив Иван Тотев.

Историята

Хаджи Хасан махала, наричана от местните Аджисан махала ...

» повече
15 Мар, 2018

Събарят Папараци (СНИМКИ)

 

Една от последните соц обществени бани на Пловдив отива в историята

Разпарчетосват бившата баня „Здравец“, видя репортер на Под тепето. Теренът на бул. „Княгиня Мария – Луиза“ е ограден от няколко страни с черни метални пана. Липсват информационни табели за дейностите, които се извършват там, но разрушителите са на място. От покрива хвърчат строителни материали към тротоара.

Сградата е позната на по-възрастните пловдивчани като баня "Здравец", а на по-младите - като култовия чалга бар "Папараци". През последните десетина години в част от помещенията от страната на булеварда се помещаваше и гръцкия ресторант Елеа. Мястото опустя през месец октомври миналата година, след като и популярния ресторант със средиземноморска кухня се изнесе от там.

Още тогава ви разказахме, че според инвестиционните намерения на частния ...

» повече
11 Окт, 2017

Какво се случва с Папараци?

 

Новото мястото за VIP вечери на властта, бизнеса, моделите и местните спортни звезди вече е в парк Лаута

Култовата кръчма Елеа е настанена в хотел край парка

На верандата пред Папараци от две вечери седи младеж, който напътства старите клиенти към новата локация   

„Всичко тече и нищо не остава!“

„Дано никога да не се завърне!!! Те и цените бяха супер надути за сметка на качеството. Ципура за по 100 лв. на килограм.... Мерси!!! Целият квартал си отдъхна.“

„Поне плочките могат вече да си отдъхнат от наглото паркиране навсякъде около това заведение.“

„Заповядайте в новооткрития ресторант Елеа в парк Лаута, Парк хотел Пловдив!“…

„Кой ще оправи тротоарите след ЕЛЕА питам аз?!?! Колите, които паркираха по тротоарите и изпокъртиха всички плочки и ...

» повече
30 Окт, 2015

Продължение: Какво се случва пред ресторант „Елея“?

Проблемът с паркираните на тротоара автомобили е от години

След първата публикация на Под Тепето за незаконно обособения тротоар пред ресторант Елея в паркинг, редакционният ни имейл буквално бе залят от коментари на други живущи в района, които също имам проблем с паркиралите автомобили.

Оказва се, че този проблем съвсем не е нов. Можем да „превъртим лентата“ 3 години назад и да видим същата абсурдна ситуация. По това време велоалеи в града все още нямаше, но дори снимачният автомобил на Google е успяла да улови с обектива си нарушителите.
Нашата читателка Ваня Давчева ни изпрати снимки, които са от март месец тази година. Макар и да няма велоалея, автомобилите задръстват пешеходната зона. Ето какво казва Давчева в своя имейл:

Проблемните ...

» повече
28 Окт, 2015

Какво се случва пред ресторант “Елея“?

Автомобили паркират не само върху велоалеите, но и върху тротоарите

Наш читател ни сигнализира за поредната нередност, касаеща не само велоалеите, но и зоната за пешеходци. Пред ресторанта, намиращ се на бул. „Мария Луиза“ велоалеята е напълно непроходима вечер, заради дузината коли на собственици и клиенти, които паркират върху нея. Проблемът обаче ескалира.

От известно време насам, върху бордюра пред самия ресторант се поставят дървени плоскости, улесняващи паркирането на автомобилите върху тротоарната площ. Когато екипите на ОП „Чистота“ преминават през пространството, те първо местят плоскостите, за да почистят, а след това грижливо ги връщат по местата им, за да улесняват шофьорите.

Нашият читател Иван Иванов е станал свидетел на въпросното местене на улесняващите качването на автомобили плоскости. Когато той е ...

» повече