Къде да плуваме на закрито в Пловдив

Живот

Местата в Пловдив, където можем да релаксираме

Може би една от най – четените статии през лятото беше 10 басейна в Пловдив, които ще ни спасят от летните горещини, а тъй като вече времето не позволява да плуваме навън, пловдивският гид се зае да потърси какви са алтернативите за обичащите водния спорт и през зимата….А и какво може да е по – добро за релаксиране в неделния ден, особено ако сте последвали нашите Парти маршрути Част 3. Е, може би е време за кратка виртуална разходка из онези места, в които човек може да се отпусне и да презареди, като започваме с може би най – популярното. Спортен комплекс „Младост 91” разполага с 25 метров басейн, сауна, съблекални с душове и кафене. Най – известният в целия град и използван от възпитаниците на Спортното училище. Провеждат се занимания с професионални треньори по водолазен спорт, плуване, синхронно плуване и др. Комплексът е наскоро реновиран и понякога е нужно да се информирате предварително за графика на планираните занимания, ако искате да поплувате индивидуално.

Продължаваме с Гранд Хотел Пловдив или по – популярен сред пловдивчани като Новотел , където в релакс центъра на ваше разположение са закрити и отопляеми басейн с олимпийски размери и обособени коридори, както и детски за по – малките. В цената влиза ползването на цялата спа зона – сауна, парна баня, джакузи. А на вас остава само да се отпуснете и да се оставите атмосферата да попие цялото напрежение от работната седмица. Провеждат се тренировки с деца и възрастни с треньор. Цената за еднократно посещение е 25 лв, а месечната карта е на стойност 160 лв.

Друг спортен комплекс е този към Аграрния университет на града. Той е разположен на повече от 5 дка, като това включва сауна, парна баня, хамам, масажен център, медикъл спа, басейни, заведение и футболни игрища. Разполагат с треньори по плуване за деца и възрастни в различни часови диапоазони и стилове – бътерфлай, гръб, свободен. Изградената инфраструктура предлага два басейна, от които един с полу – олимпийски рамзери, а другият – подходящ за деца и начинаещи с две нива на дълбочина и възможност за провеждане на рехабилитационни занимания и водна аеробика. Цената на посещение е 10 лв, като има карта за 8 или 12 посещения – съответно за 70 и 90 лв. Месечната карта за пълен достъп (басейн +сауна) е 130 лв.

Ако пък сте в центъра, кое е идеалното място за вас ще разберете от цялата статия в LostinPlovdiv.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. комплекс Джия–Бийч – вътрешен басейн с три коридора за плуване, парна баня, сауна, хидромасажни легла или фитнес – еднократно посещение – 10лв, карта за месеца – 120лв. Работно време сутрин от 8.000ч до 24.00ч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.