Подтепето

айляк

11 Окт, 2017

Какво се случва с Папараци?

 

Новото мястото за VIP вечери на властта, бизнеса, моделите и местните спортни звезди вече е в парк Лаута

Култовата кръчма Елеа е настанена в хотел край парка

На верандата пред Папараци от две вечери седи младеж, който напътства старите клиенти към новата локация   

„Всичко тече и нищо не остава!“

„Дано никога да не се завърне!!! Те и цените бяха супер надути за сметка на качеството. Ципура за по 100 лв. на килограм.... Мерси!!! Целият квартал си отдъхна.“

„Поне плочките могат вече да си отдъхнат от наглото паркиране навсякъде около това заведение.“

„Заповядайте в новооткрития ресторант Елеа в парк Лаута, Парк хотел Пловдив!“…

„Кой ще оправи тротоарите след ЕЛЕА питам аз?!?! Колите, които паркираха по тротоарите и изпокъртиха всички плочки и настилки никога не бяха глобявани. Как става това?!?! Защо не им търсят отговорност?!“

Това са само част от коментарите, които събра за няколко часа, статията за изчезването от центъра на града на любимата кръчма на властта, духовенството и футбола. Както ви разказахме вчера гръцкият ресторант „Елеа“ за последно миналата събота вечерта е посрещал гости - местните и чуждестранни, на култовата си локация до Малката базилика. Елеата бе настанена близо 10 години в някои от помещенията на бившата баня „Здравец“. Новината предизвика множество разнородни реакции.

За феновете на ресторанта добрата новина е че той вече работи на ново място и приема гости от два дни в хотела на парк Лаута. На верандата на стария ресторант пред Папараци от две вечери седи младеж, който напътства старите клиенти към новата локация.

Минусът там е, че още няма градина, но според наша вътрешна информация и това ще стане от пролетта на 2018-а. Интересно е да се проследи дали ресторантската градина ще се случи за сметка на разрушеното заведение с детски площадки пред хотела за запазването, на което се бориха пловдивчани близо година. Ще поживеем, ще видим …

Другото интересно бъдещо събитие е какво се случва с парцела, на който съжителстваха Папараци и Елеа. Репортерското ни проучване за сега установи, че старите сгради и пристройки си отиват. Те ще бъдат съборени и на тяхно място ще се строи. Неофициалните версии са две: жилищна кооперация и хотел.

Очаквайте подробности!

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

15 Мар, 2018

Събарят Папараци (СНИМКИ)

 

Една от последните соц обществени бани на Пловдив отива в историята

Разпарчетосват бившата баня „Здравец“, видя репортер на Под тепето. Теренът на бул. „Княгиня Мария – Луиза“ е ограден от няколко страни с черни метални пана. Липсват информационни табели за дейностите, които се извършват там, но разрушителите са на място. От покрива хвърчат строителни материали към тротоара.

Сградата е позната на по-възрастните пловдивчани като баня "Здравец", а на по-младите - като култовия чалга бар "Папараци". През последните десетина години в част от помещенията от страната на булеварда се помещаваше и гръцкия ресторант Елеа. Мястото опустя през месец октомври миналата година, след като и популярния ресторант със средиземноморска кухня се изнесе от там.

Още тогава ви разказахме, че според инвестиционните намерения на частния ...

» повече
10 Окт, 2017

Къде отиде любимата кръчма на властта, духовенството и футбола

Елеята пусна кепенци! Култовият гръцки ресторант затвори в събота

Мястото за купони и ВИП вечери на властта, бизнеса, кифлите и местните спортни звезди се мести

Гръцкият панорамен ресторант „Елеа“, който се намирше на бул. „Кн. Мария Луиза“ в центъра на Пловдив пусна кепенци, разбра Под тепето. За последно, миналата събота вечерта, местните и чуждестранни гости, изкушени от гръцката и средиземноморска кухня, бяха посрещнати в култовото заведение до Малката базилика.

През последното десетилетие Елеята, както го наричат в Града под тепетата, доби славата на мястото за купони и ВИП вечери на властта, бизнеса, кифлите и местните спортни звезди. Преди 10 години – в късната есен на 2007-а година, до „дискотека“ Папараци отваря врати елитният рибен ресторант. Скептичните коментари от рода на "как ...

» повече