Какво да правим в Пловдив тази седмица (13-15.03)

Живот

Тази седмица в Пловдив слънцето грее и нещо вълнуващо се случва накъдето и да се обърнеш – рождени дни на любими заведения, кино фестивал и още

Снимка: Георги Прокопиев

12 март

3 Years Club Fargo w/ Julieta Intergalactica

Фарго става на 3. Три години коктейли, танци (често до зори), усмивки, страхотни хора и много гости – зад бара, зад пулта, зад микрофона. Дали за кафе на терасата в някой слънчев следобед или за релаксиращо питие вечер, Фарго се превърна в Мястото за срещи за много от нас. За да отбележат подобаващо третия си рожден ден, от Фарго са поканили една култова, шарена, чаровна и заразяваща с добро настроение личност – Julieta Intergalactica, която ще се погрижи за парти настроението в понеделник вечер!

Клуб Фарго
21 часа

No Sense / Cocktail Night

Специална коктейлна вечер в No Sense. Любимите ви бармани ще се погрижат вашите коктейли да са направени с много алкохол и любов (попитайте ги за промоциите).

No Sense
20 часа

13 март

Прожекция на "Кеймбридж" и дискусия за образованието в Пловдив

Фондация "Заедно в час" и Bee Bop Cafe ви канят на безплатна прожекция на документалния филм на Елдора Трайкова "Кеймбридж", която ще бъде последвана от дискусия на тема достъп до качествено образование за всички деца в България.

"Кеймбридж" проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър – голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз – Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото "ромския Кеймбридж". Във филма ще можете да видите историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

Bee Bop Café
18.30 часа
Присъствието на събитието е безплатно, но с предварителна регистрация на:
http://bit.ly/2HYu5v8

Късо кино в Cu 29, с премиера Arene

Няма да повярвате ако ви кажем, че българин стои зад невероятна sci-fi продукция от Дания -Arene на Henrik Clausen, продуцирана от Стоян Янков. Ще ви разкажем интересни факти защо и как се случва тази продукция, ще гледаме Curfew, спечелил Оскар през 2013, ще видите какви изненади може да поднесе една руска рулетка в интернет на нищо неподозираща мацка. Едно от заглавията е от Сърбия, в който ще гледаме страхотна и напрегната игра на надцакване между двама военни. Ще завършим събитието с още една много красива фантастика, базирана на въображението на деца.

Coffee&Gallery Cu29
19 часа
Вход свободен

Романът "Мястото" в Литературен салон Spirt and Spirit

„Мястото или сказание за Иракли“ ме покори и промени завинаги – не само със стила и езика си, а и с потресаващите парчета светлина, достигнали до мен чрез завидното авторско съприкосновение с обиталището и със сенките на хора и животни, вдишали аромата на същото това място. Та нали обиталището – т.е. земята е нашият дом и поклон, както и нашата вяра, чрез която стигаме до мечтите си. За да се почувстваме живи и мъничко по-високи в духовния барометър на живота.“ – Божана Апостолова

Петното на Роршах
19 часа
Вход свободен

Вижте всички събития в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.