Какво да правим в Пловдив през уикенда (11-13.05)

Живот

Прогресив звуци, рокендрол на живо, реге ритми и свежи коктейли – и този уикенд събитията в Пловдив не разочароват

11 май

The Groovin' Pipers live in Plovdiv

Създаден от членове на Oratnitza, BalkanHED, I.V.R. Project и Er Goliam, The Groovin' Pipers е проект, създаден с цел да популяризира и модернизира българската народна музика с експериментално звучене – Electronic, Progressive, Folklore, Drum'n bass.

Обаянието на групата се крие в модерното представяне на магията на Родопската гайда в съчетание с експерименталният им стил.

Личното творчество на групата започва да буди все по-голям интерес към проекта The Groovin' Pipers, което от своя страна вдъхнови момчетата да стартират записи по своя дебютен албум. Гост изпълнител в концерта ще бъде певицата Ася Пинчева, участваща също в групите “Oratnitza”, “Merudia” и “Cosmic Voices From Bulgaria”!

Bee Bop Café
21.30 часа
Вход: 8 лв.

Jamaica Fever 73 Reggae Night

Петък вечер във Vintage House ще бъде посветена на автентичната реге музика. Ще чуем първите варианти на най-известните реге мелодии и ритми, които после стават класически и основни теми за подстиловете, които ще се развият по късно. Ридим (riddim) е акцента на вечерта или иначе казано – ритъм!

Vintage House
21 часа

Still Drinking Fabric Team Party

Бар Фабрик ни кани на последната тренировка на футболния си тим преди неделния турнир Древен и пиян 2018. За музикалното оформление ще се погрижи централното алкохолно острие г-н Dobri Stilldrinkov.

Бар „Фабрик“
20 часа

Start before you're ready OTO Bar the Post

Този петък започваме от рано с пълна пара под тераската, като този път за музиката и добрата атмосфера ще се погрижи един от резидентите на Bar Switch | Sofia, а именно DJ ОТО.

Музиката ще бъде Funk & Breaks, така че си обуйте удобни обувки и елате да потанцуваме под и пред терасата!

Бар „Пощата“
19 часа

Progressive Elements with DJ Di Costa

В това издание на Progressive Elements ще гостуват двама ветерани-меломани и изявени пловдивски артисти. DJ Di Costa или Константин Димов – резидент на култовия бар Fly'N'Hy, който в края на 90-те години поставяше основите на електронната сцена в Пловдив, пристига директно от Франция за един ексклузивен гиг в Groove Music&Art. Съпорт на събитието ще бъде и Toppy – Васил Михов, основно популярен с активната си студийна работа и издания за водещи електронни лейбъли.

Groove Music&Art
21 часа

Bourbon Street & Chongi & The Smokers

Чонги обикаля света, състезава се в световната купа по ски крос и пише парчета. Чичи и Мингера обичат да пушат и да се забавляват. А тримата заедно – най-много обичат рокендрола. Китара, бас, барабани… обичайните акордни прогресии, много енергия и задължително добро настроение! Концертът ще съпътства издаването на първия студиен албум на бандата.

Bourbon Street е Rock'n'Roll трио от Пловдив!

Велко Илиев – барабани
Радослав Паунов – бас
Никола Nixon Джоков – китара и вокал

Rock Bar Download
22 часа

Timoshenko

Konstantin Timoshenko е колекционер на плочи, DJ, професионален барабанист и музикален продуцент, организатор и куратор на музикални фестивали и член на множество музикални проекти, които включват Les Enfants De Paris, Pop's Machine, Sample Brothers, Akkord I On и Help Me Jones.

Club Fargo
21 часа

Още събития в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.