Какво да правим в Пловдив през уикенда (08-09.06)

Живот

Яки партита, поетични вечери, кино, ИТ и фотография – този уикенд в Пловдив има по нещо за всеки

Снимка: george_photographer88

8 юни

Unusual Friday Night

Петък вечер бар „Пощата“ ни кани на едно необикновено изживяване, когато всичко необичайно ще бъде обичайно! Вечерта посвещаваме на перфектната напитка в тая жега, а именно на свещената комбинация между джин & тоник и на различните коктейли с джин.

Бар „Пощата“
Първи джин : 20 часа

Нито Вълк – нито Куче прожекция и разговор с режисьора

Прoжекцията за филма Нито Вълк – нито Куче ще се проведе на 8 юни в Lucky Дом на киното.

След филма ще се състои разговор с режисьора, който от скоро се премести от Лос Анджелис в България. Заслужава си да чуете как филм, финансиран от публиката, заснет за 18 дни в най-бедните части на Щатите, с много малък екип и 95-годишен главен актьор стига до големия екран.

Lucky Дом на киното
19 часа

Electric Orpheus Promo Party

Четири билета за лятното събитие на 23 юни – Electric Orpheus at Villa Yustina ще бъдат подарени в клуб „Фарго“. Търсете стъклена купа до мястото на диджея. Случаен човек публиката ще изтегли печелившите.

Клуб „Фарго“
21 часа

Поетична вечер с Василий Казимировски

Ще бъдат представени последните две поетични книги – „Ловец на утопии” и „Лунното евангелие” на пловдивския журналист и писател Красимир Кривчев.

Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, магистър-филолог. Член на Съюза на независимите български писатели.

През 2015 г. е награден с почетния медал на съюза за цялостно творчество. През 2016 г. е приет за дописен член на Българската академия на науките и изкуствата. Под псевдонима ВАСИЛИЙ КАЗИМИРОВСКИ е издал 12 сборника с поезия. Книгата „Само птиците раждат се леки” е преведена и на английски език. Две негови стихосбирки очакват издаването си в берлинското издателство „Eta Verlag”.

Поетичен рецитал ще изнесат актьорите Пламен Павлов и Димитър Горанов.
Съпровод на акустична китара: Йоана Тѝхолова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. За творчеството на Красимир Кривчев /Василий Казимировски/ ще говори литературният критик академик Марин Кадиев.

Културен център „Тракарт“
18 часа
Вход свободен

Петък от винил

Петък носим два грамофона и три куфара с плочи на меломана Христо Христов а.к.а. DJ Bate, за да се повеселим в непринудената обстановка на галерията, с хаус класики от Perfecto, Baroque, Global Underground, Vapour Recordings и така нататък. За да е пълен циркът, ще има промоция на шотове от бара.

Groove Music&Art
21 часа

Цялата селекция от събития вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.