Фондация „Пловдив 2019” отделя 400 000 лв. за финансиране на малки проекти

Живот

Обявиха отворената покана, крайният срок за подаване на предложения е 6 април

Максималната сума, която може да получи един проект, е десет хиляди лева

Фондация „Пловдив 2019“ обяви нова отворена покана  към организации от страната и чужбина за включване в програмата на Европейската столица на културата. За финансирането на малки проекти са отделени 400 хиляди лева, като максималната сума, която може да получи един проект, е десет хиляди лева. От Фондацията информират, че новата отворена покана е с облекчени условия за кандидатстване и реализация на проектите, като собствения принос от страна на кандидата е 30 %, като той може да бъде и нефинансов.

Новата кампания е насочена към финансиране на разнообразни артистични дейности и акции, които водят изкуството директно при хората и общностите в града. Основен акцент са трите водещи проекта от програмата на „Пловдив 2019“, свързани с кирилицата като уникален български принос към европейската култура, работата с различни общности в кварталите на града и реализацията на акции и намеси около река Марица и остров Адата. Желаещите да участват ще имат възможност да подават и предложения, които не са тематично свързани с посочените акценти, но отговарят на основните цели и приоритети на предварителната програма на „Пловдив 2019“, съобщават от Фондацията.

Поканата ще е отворена два месеца, през които екипът на Пловдив 2019 ще провежда отново информационни срещи за насочване на кандидатите. Крайният срок за подаване на предложенията е 6 април 2018 година. Одобрените проекти ще имат възможност да започнат дейност от септември 2018 г. и да продължат през цялата година на титлата като част от официалната програма на Европейска столица на културата 2019 г.

Пълният текст на поканата, както и всички документи, необходими за кандидатстването са качени на сайта на фондацията тук.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.