Да живееш в Пловдив като местен – Анжела Пулехо

Живот

След Греъм Търнбул и Зина Соренсен дигиталният гид Lost in Plovdiv ни запознава с Анжела Пулехо в рубрика, посветена на всички онези готини хора, които са избрали да се установят в града под тепетата

"Трудно е да бъдеш сама жена, чужденка и предприемач тук в Пловдив и това определено не е предимство, но аз виждам голям потенциал"

Анжела се премества в Пловдив през юни миналата година и през септември стартира своя собствен бизнес тук, на българска земя. Нейната компаниа Nyvista е специализирана в подобряването работния процес на малките и средни предприятия и подпомагането им в развитието на нови пазари и бизнес идеи. Работейки цели 20 години в най – различни отрасли, Анжела придобива широки познания и умения, но това, което никога не губи от фокус, е екологично устойчивото си мислене и идеята за оптимизацията на човешката работна сила.

Говори свободно 5 езика: немски, английски, италиански, шведски и френски, а ние от дигиталния гид ѝ пожелаваме скоро да прибави и българския в портфолиото си.

Трудно е да бъдеш предприемач и чужденец на абсолютно ново място и това определено не е предимство, но Анжела вижда в Пловдив голям потенциал. Факт е, че все повече експати идват в града под тепетата, за да започнат собствен бизнес.

Отговорите на винаги усмихната Анжела в традиционна анкета на Lost in Plovdiv, с която бързо откриваме какво я привлича тук и къде обича да се „изгубва” в града на седемте хълма четете ТУК.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.