Подтепето

айляк

14 Мар, 2018

Да живееш в Пловдив като местен - Анжела Пулехо

След Греъм Търнбул и Зина Соренсен дигиталният гид Lost in Plovdiv ни запознава с Анжела Пулехо в рубрика, посветена на всички онези готини хора, които са избрали да се установят в града под тепетата

"Трудно е да бъдеш сама жена, чужденка и предприемач тук в Пловдив и това определено не е предимство, но аз виждам голям потенциал"

Анжела се премества в Пловдив през юни миналата година и през септември стартира своя собствен бизнес тук, на българска земя. Нейната компаниа Nyvista е специализирана в подобряването работния процес на малките и средни предприятия и подпомагането им в развитието на нови пазари и бизнес идеи. Работейки цели 20 години в най – различни отрасли, Анжела придобива широки познания и умения, но това, което никога не губи от фокус, е екологично устойчивото си мислене и идеята за оптимизацията на човешката работна сила.

Говори свободно 5 езика: немски, английски, италиански, шведски и френски, а ние от дигиталния гид ѝ пожелаваме скоро да прибави и българския в портфолиото си.

Трудно е да бъдеш предприемач и чужденец на абсолютно ново място и това определено не е предимство, но Анжела вижда в Пловдив голям потенциал. Факт е, че все повече експати идват в града под тепетата, за да започнат собствен бизнес.

Отговорите на винаги усмихната Анжела в традиционна анкета на Lost in Plovdiv, с която бързо откриваме какво я привлича тук и къде обича да се „изгубва” в града на седемте хълма четете ТУК.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

24 Мар, 2018

Да живееш в Пловдив като местен - Анна Радуловски

Поредицата на дигиталния гид под тепетата Lost in Plovdiv "Да живееш в Пловдив като местен" продължава с Ана Радуловски

Една украинка избрала древния град за свое място за живеене и развитие

Ана е основател на Coding Girls – организация с нестопанска цел, чиято мисия е да обучава, вдъхновява и окуражава жените, които са избрали да се развиват в сферата на технологиите и програмирането. Тя редовно е лектор на всякаъв род технологични събития, а наскоро бе поканена и от Web Summit по повод Международния ден на жената.

Всичко стартира като работилница за дами и се превръща в пътуване по света. Нараства от шестнайсетина присъстващи момичета до над 1000 последователки за няколко месеца. Дори в момента продължава да се развива и да увеличава ...

» повече
07 Фев, 2018

Да живееш в Пловдив като местен - Зина Соренсен

“Старинният Пловдив е задължителен за посещение. Той е една от емблемите на Пловдив и всички му се възхищават.”

Запознахме ви със Зина в статията, която тя подготви за Lost in Plovdiv, посветена на виното. Там тя представя себе си като любител на виното, собственик на малък бизнес, поддръжник на устойчивия туризъм, почитател на социалните медии, страстен пътешественик и любител на храната. Премества се в Пловдив през 2013-а, след като среща бъдещия си съпруг в Швеция и бързо успява да си намери работа в сферата на туризма тук. В същата година започва да пише магистърската си теза със заглавие "Exploring Wine Tourism in Bulgaria – A Pathway to Sustainable Rural and Tourism Development?"/ „Проучване на винения туризъм в България – Път към устойчиво ...

» повече
11 Ян, 2018

Греъм Търнбул: Пловдив е добър контраст на моя дом в Лондон

Екипът на най-актуалния електронен гид за Града под тепетата стартира нова рубрика под наслов „Да живееш в Пловдив като местен“

Lost in Plovdiv ще представя експатите, какво в Пловдив ги омагьосва и ги кара да го превърнат в свой дом  

Хората са пулса на града. Те са това, което превръща купчините сгради и забележителности в дишащ организъм. Не можеш да се „изгубиш” в Пловдив и да не попаднеш на всички усмихнати лица и позитивни човеци, които са навсякъде около нас.

Днес, нашият екип започва рубрика, в която чрез няколко кратки въпроси и изречения ще се опитаме да разберем какво в Пловдив омагьосва чужденците и ги кара да го превърнат в свой дом.

Благодарим на нашия първи гост Греъм Търнбул, който ...

» повече