ЖивотЗабавлениеНовини

Национална кръводарителска кампания започва тази седмица

Ротаракт клубовете в България организират национална кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Тя ще се проведе в световната седмицата на Ротаракт от 11-ти до 17-ти март 2019 в следните градове: София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Дупница, Свищов и Панагюрище. Допълнителна информация относно локациите и часовия диапазон може да бъде намерена в линка по-долу.

За 8 поредна година Ротаракт клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания. Различното този път, е че тя е по – широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да привлече общественото внимание към това добро дело и все повече хора да започнат да правят този чистосърдечен жест.

В Пловдив кампанията ще се проведе на 15 март 2019 г. от 13:00 ч. до 18:00 ч. В Mall Plovdiv.

Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред които е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставят Ротаракт клубовете са следните:

– да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;

– да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;

– да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Кампанията се радва на подкрепата от 21 Ротаракт клуба в България, Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ), Регионална здравна инспекция (РЗИ), Български червен кръст (БЧК), Национално представителство на студентските съвети (НПСС), аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната.

Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приема всеки включил се в нея за герой, затова и призивът ни към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“

Медийната подкрепа от ваша страна значително ще допринесе за разрешаването на този проблем и изпълняването на поставените ни цели.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина