ЖивотЗабавлениеНовини

Куклен театър с 3Д анимация представя тайните на галактиката в училищата

Приказният герой Джуджи слиза от облаците, за да разкаже на децата за непознати светове и пътешествия

Авторското представление на режисьорката Ива Панева „Джуджи в Космоса“ бе  представено на 10 декември в пловдивското основно училище „Панайот Волов“. Постановката е специално разработена за програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и ще бъде изиграна отново на 12 декември в ОУ „Йордан Йовков“. Тя има за цел да разкаже на деца от различни етнически групи за необятния свят на фантазното и космическото.

Джуджи е приказен герой от облаците, който идва от далечни галактики и непознати светове. Той познава планетите от Слънчевата система, а неговото галактическо пътешествие е преплетено с необичайни срещи, интересни факти и незабелязано посещение на континентите и държавите на Земята.

Кукленият спектакъл е разработен от сдружение „Наш свят“. В него участват Маргарита Хлебарова, Ива Панева и Пламен Кумпиков. Представлението слага началото на проект „Артистични Работилници за Театрално Интерактивно Сценично Творчество (АРТИСТ) в Махалата“, с акроним „АРТИСТ в Махалата“. По него ще бъдат създадени творчески, образователни и терапевтични театрални работилници. В тях ще участват общо 80 ученици и 15 учители от кварталите „Столипиново“, „Шекер Махала“ и „Хаджи Хасан Махала“. Дейностите са фокусирани върху подобряване на социалните и комуникативни умения на децата. Те ще създават кукли и ще се включат в театрална продукция, която ще бъде представена пред публика през 2019 година.

В работилница за „Аудио-визуални продукти“, децата ще създават аудио-визуални продукти и креативни инсталации на тема „Идентичност и самосъзнание – респект към другия“. Чрез работилници, водени от специалисти, младите творци ще представят работите си пред публика.

Проектът се осъществява от Сдружение „Наш свят“ в партньорство с „Център за работа с деца на улицата“ към Комплекс за Социални Услуги за Деца и Семейства (КСУДС) – Пловдив.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина