Новини

Кръводарителска акция в район „Централен“

Традиционна акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване ще се проведе на 24.10.2017г. (сряда) от 8:30 ч. до 13:00 ч. Пред административната сграда на Район „Централен” – Община Пловдив, ул. „Христо Г. Данов“ № 39 всички граждани, както и служители на районната администрация могат да дарят кръв.

Тази година с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов се свързват младежите от студентски съвет към Медицински университет – Пловдив, които също имат желание да се включат.

„Ще разпространим информацията и в университета. Нека бъдем повече!“, коментира председателят на съвета.

Във връзка със зачестилите инциденти по пътищата, в които десетки хора губят живот или имат нужда от кръводаряване, Георги Стаменов призовава всички шофьори да бъдат внимателни зад волана.

Район „Централен“ дава възможност на всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, за когото лекарите, които ще бъдат на място, преценят, че кръводаряването не застрашава здравето му, да се включи в кампанията.

Акцията се състои по инициатива на Министерство на здравеопазването, „Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив“ и подкрепата на Георги Стаменов, кмет на район „Централен“ под мотото „Дарете кръв, подарете живот“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина