АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (22-25.10)

Тази седмица ще дегустираме бира, ще се насладим на уникално магическо шоу и ще се срещнем с активните жени на Пловдив

Снимка: punk_duck_warlord

22 октомври

No Sense Cocktail Night

Понеделник е спряган за най-лошия ден от седмицата, затова No Sense решиха да го направят поне три идеи по-хубав от обикновено! Всеки понеделник ще можете да се насладите на различни коктейли, представени от техните бармани.

No Sense
20 часа

Всичко или нищо

„Всичко или нищо“ е пиеса, вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път.

След успешното си партньорство във филмите „Love.net“ и „Маргарит и Маргарита“, те се срещат отново, но на театралната сцена, за да представят един трогателен, истински и качествен спектакъл. Тяхната впечатляваща игра просълзява и усмихва зрителя, като го повлича в интересен лабиринт от неочаквани срещи и събития.

„Всичко или нищо” разкрива отношенията между близки приятели, преплели съдбите си по необичаен начин, които се опитват да съхранят своята близост и симпатия, независимо от житейските обрати. Пиесата е изпълнена с изключително забавни, дори комични диалози, с драматични откровения, бликащи емоции и трогващи моменти, а актьорите Христо Шопов, Лили Маравиля и Ирини Жамбонас са неочаквано откровени и предизвикателни.

Дом на културата „Борис Христов“
19 часа
Билети на касата пред общината и в мрежата на Ивентим

23 октомври

Христо Карастоянов в Литературен салон Spirt and Spirit

Един от най-интересните, но и най-издаващи български автори е Христо Карастоянов. Как поддържа баланса между количество и качество ще разберем от разговора в литературния салон на Пловдив този вторник.

Петното на Роршах
19 часа

24 октомври

Ина Иванова в „Код червено: литература“

Ина Иванова е автор на сборниците с разкази “Право на избор и други проклетии” (изд. „Арс”, 2009), „Името на неделята” (изд. „Жанет-45”, 2012) и „Летящ акордеон” (изд. „Жанет 45, 2014), романа „Кар танеси” (електронна книга) и стихосбирката „малки букви” (изд. „Жанет-45”, 2016).

Публикувала е в сп. „Съвременник”, сп. „Страница”, сп. „Глоси”, „Литературен вестник”, в електронните издания „Литернет”, триезичното „Пъблик рипъблик”, „Литклуб” и „Кръстопът”, както и в сборниците „Друга вода” и „6+.”

Носител на национални награди. Нейни текстове са превеждани на английски, руски и сръбски език. Редактор в екипа на сп. „Но поезия”.

U PARK Gallery
19 часа

Симфоничен концерт

Прелестната Мила Георгиева като солист на Държавна опера – Пловдив ще представи един от най-обичаните концерти за цигулка с диригент Рикардо Карийо от Испания.

Дом на културата „Борис Христов“
19 часа

25 октомври

ТЯ в Пловдив

„Тя в Пловдив“ представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

През октомври ще видим Мария Тотова – Drupal developer в trio-group, инструктор и лидер на Coding Girls Plovdiv общността и Таня Стоунс – актриса и създател на The Platform.

Както винаги, след презентациите всички присъстващи ще имат възможността да се запознаят и обменят опит като за целта ще бъдат използвани различни игри.

Отсреща
19 часа

Какво още се случва в Пловдив тази седмица, вижте в Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина