ЖивотЗабавлениеНовини

Защо трябва да танцуваш суинг

Пловдив е хванал суинг треска.

Само преди месец стартира новото училище по суинг танци Rhythm Raccoons с едни от най-опитните инструктори в града. В залите им се вихри отдадена група ентусиасти, някои начинаещи, други напреднали, но всичките надъхани.

Решихме, че трябва да разберем какво е това суинг и защо е толкова пристрастяващ?

Влизаме в залата и веднага усещаме приканващата обстановка. Звучи ритмична джаз музика и целият дансинг пулсира под стъпките на двайсетина чифта гуменки и няколко винтидж обувки. Но ние не гледаме в краката им, защото лицата им излъчват широка гама позитивни емоции -усмивки, смях, и на места изненадани погледи.

Сред Rhythm Raccoons преобладават младежи, но можеш да видиш хора на всякакви възрасти. Челата им са потни, фланелките – мокри, но по всичко личи че нямат никакво желание да спират. Хващаме ги между танците за да им зададем ключовия въпрос: “Защо танцувате суинг?”

Причините се оказват много, но най-важните се повтарят за всички:

  1. Защото е забавно. Всяка част от изживяването ти носи удоволствие. Музиката, движението и обстановката заедно са създадени да те направят щастлив.
  2.  Защото е социално. Ставаш част от едно общество, сплотено от обща страст. Там намираш много нови приятели, с които да споделяш ентусиазма си и гореспоменатото удоволствие.
  3. Защото е офлайн. На дансинга не си гледаш телефона. Изцяло се откъсваш от виртуалния свят и синдрома на постоянно разсейване. Живееш за момента, за музиката и за танца, и ги споделяш с всички около теб.

Ако си търсиш забавно хоби и нови приятели, изпробвай суинг танците по единодушната препоръка на всички, които ги танцуват. Нова група за начинаещи на Rhythm Raccoons стартира на 9 януари в Тотал спорт, и на нея можеш да се запишеш тук.

Снимки: Мария Малинова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина