ЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Започнаха записванията в Модерна академия на изкуствата „Синдикат” за новата учебна година

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” стартира записванията за своята нова, девета, учебна година.

В Академията могат да се включат безплатно ученици от 8-ми до 12-ти клас. Записванията стават чрез сайта academy.bg. Крайният срок е 10-ти октомври, но групите се запълват бързо. В сайта на Академията е публикувано съдържанието на всяка програма. Програмите са специално изготвени за Академията и обхващат теми на съвременното изкуство, мислене, комуникации, общуване, философия и практика.

Записванията вече текат и учениците, записали се до този момент, са от всички пловдивски гимназии – хуманитарни и професионални.

Модерна академия на изкуствата „Синдикат”  обхваща програмите „Модерни методи на мислене и общуване”, „Модерна музика”, „Екранни изкуства”,  „Визуални изкуства на ХХ век”, „Графичен дизайн”, „Творческо писане” и „Практики на съвременната философия”.  От тази година има нова програма – „PR и реклама в областта на изкуствата“. Преподаватели са утвърдени в своята област именна – проф. д-р Галина Лардева, гл. ас. д-р Младен Влашки, Цанко Чавдаров, Лили Русковска, Анета Русковска, писателите Александър Секулов и д-р Антон Баев, журналистът Евгений Тодоров, гл. ас. д-р Вероника Келбечева, Йоханнес Артинян.

Обучението в Модерна академия „Синдикат” е интерактивно – с много видео материал, уъркшопове, практически занимания, тренинги и игри. Програмите надграждат тези в училище – разликата е, че няма оценки. В края на учебния период всеки ученик защитава личен или групов проект по съответната програма и получава Удостоверение. Възможно е издаване на препоръка и/или уверение на български и друг език, което да послужи пред българските и чуждестранни университети. Учениците ученици, завършили Академията, придобиват знания и умения, попадат в среда на приятели и съмишленици; включват се активно в културния живот на града, участват като доброволци в различни културни събития на Пловдив.

Първите осем учебни години (2011 – 2019) завършиха общо 1 174 ученика, а събитията на Академията достигнаха до над един милион души. Академия „Синдикат“ поддържа връзка със завършилите ученици, както и организира доброволчески програми за настоящите. Издават се удостоверения за завършени програми, както и препоръки за кандидатстване в университети.

И тази година са предвидени публични лекции, свързани с различни области на изкуството, мисленето, психологията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина