ЖивотЗабавлениеНовини

Ботаническата градина има ново лого

Избраха визуалната идентичност на парка в конкурс, организиран от Аграрния университет Speedflow Bulgaria

Победителката в дизайнерската надпревара е Венета Гергова

Ботаническата градина на Пловдив от днес има нова визуална идентичност. Конкурс излъчи новото лого на парка, който е в активите на Аграрния университет. В дизайнерската надпревара се включиха 78 участници, от които 5 колектива, като те работиха по концепция за ново име и лого на Ботаническата.

Конкурсът бе организиран от Аграрен университет и Speedflow Bulgaria с цел създаване на визуална идентичност на парка и популяризирането на проекта по възстановяването му. Авторите имаха право до участват с до 3 различни творчески концепции. Предложения се приемаха до 10 декември включително, като в последния ден броят получени проекти нарасна главоломно и достигна 110.

Срещата на десетчленното жури, което избра най-добрия дизайн от всички предложения, се проведе в Ректората на Аграрен университет на 11 декември. Журито с председател проф. д-р Христина Янчева – ректор на АУ, включваше представители от Speedflow Bulgaria, хабилитирани преподаватели по ботаника, експерти по дизайн, студенти и доброволци от Инициативния комитет за възстановяване на Ботаническата градина.След продължителна и оживена дискусия по време на заседанието на журито бе избран победителят в конкурса- Венета Гергова. Тя е илюстратор и графичен дизайнер от София, с 14-годишен стаж във вестник „24 часа“ и Медийна група България. Завършила е Национална художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“.

Името на победителя в конкурса бе официално обявено по време на тържественото дипломиране на Випуск 2018 на Аграрния университет, което се проведе на 13 декември в Аулата на Ректората. Венета Гергова бе наградена лично от изпълнителния директор на Speedflow Bulgaria г-н Влад Еллис и проф. д-р Христина Янчева. Тя получи Сертификат за най-добър дизайн и хонорар за отличната си концепция и изпълнение на проекта.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина