ЖивотЗабавлениеНовини

Уличният фестивал 6Fest кани младежките арт формации от Пловдив в Капана

Уличният фестивал 6Fest кани танцови, театрални, художествени, младежки формации от Пловдив да станат част от кампанията “Заедно на Карнавал”. Кампанията приканва пловдивчани и гостите на града да посетят фестивала на 28 септември 2019 г. в творческия квартал Капана, облечени в карнавални костюми или маскирани. Единственото, което трябва да направят арт формациите от Пловдив, които искат да се включат, е да облекат сценичните си костюми и да станат част от карнавалното настроение в Капана по време на 6Fest. Нека да превърнем Капана в Душата на карнавала, споделя създателят на 6Fest Момчил Цонев.

В духа на мотото на Пловдив 2019 “Заедно” 6Fest посвещава пловдивското си издание на посланието “Заедно на Карнавал”. Фестивалът иска да възроди карнавалната традиция в България, която само допреди стотина години е била жива в по-големите градове у нас. Нашите баби и дядовци сами изработвали костюмите си, маскирали се като чудовища, животни, литературни и филмови герои, исторически личности, обикаляли улиците, посещавали домовете на близки.

Не за първи път уличният фестивал 6Fest ентусиазира младежите, занимаващи се с изкуство, да станат част от фестивалното и карнавално настроение. През 2018 г. 6Fest, който е създаден в Габрово, кани младежки танцови групи от Столицата на хумора да се включат в третото издание на уличния фестивал и прави танцово шествие из града.

Фестивалът 6Fest ще се проведе на 28 септември 2019 г. в творческия квартал Капана, като основната му локация ще бъде откритата сцена “Ядрото”. На нея ще се изявят професионални улични артисти от Театър на огъня и сенките Fireter, цирк “Играчка-Плачко”, “Вариете План Б”, Театрална компания SoulMade, Quick Hands Project, Куклен Театър „Мале-мале“.

Местните пловдивски арт формации, които искат да се включат в кампанията “Заедно на Карнавал”, могат да се свържат с 6Fest, като пишат до фейсбук страницата на фестивала или на имейл [email protected].

Фестивалът 6Fest е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина