АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (04-10.10)

Седмицата в Пловдив е наситена със събития – танцови спектакли, филмови прожекции, съвременно изкуство

 

4 октомври

На Адата

На Адата
Артхаус филм на Bodygraphics и Театър на отговорността

Адата е символ, метафора за тези части от града, които не
възприемаме съзнателно и не са част от ежедневието ни. Места, които са игнорирани от колективната памет. Знаем че съществуват, но не ги имаме предвид. Едновременно присъствайки и отсъствайки те се превръщат в изоставени пространства заживяващи свой собствен живот. Пространства, които започват да разказват своите истории с или без наше участие.

Барбара Фьолдеши – продуцент, хореограф
Борис Зафиров – режисьор
Цвета Ерменкова – драматург
Петко Танчев – визуални ефекти
Иван Палейков и Красимир Атанасов – камера, монтаж
Лиза Стюърт – звук
Мария Славчева – aнтропологическо проучване

FLUCA
20 часа

СОМА (Мартин Талага): ONE DANCE WEEK 2019

Спектакълът “СОМА”, който е част от специалната програма на ONE DANCE WEEK 2019, e носител на голямата награда на Чешката танцова платформа през 2018 г. Пърформанс, отличаващ се с изчистен танц и хореография, техническа прецизност, функционално осветление и декори.

В това танцувално дефиле главният герой е тялото. Ще го видим в цялата му прелест и грозота, възможности и ограничения. Какво може да каже човешкото тяло? И какво не може да изрази?

Дом на културата „Борис Христов“
19:30 часа
Билети: http://hyperurl.co/MartinTalaga

Kai Fx

Kai Fx /Wismar, Germany/ е на европейската клубна сцена от 2005 година. Освен с характерния си, дълбок и свеж DJ почерк, Kai е известен и като организатор на събития, застъпник за развитието на независимата електронна сцена в Германия. Вече над десетилетие той ръководи проекта Klangkulisse в Йесендорф, насочен към запазването и развитието на клубната култура извън границите на големия град. Kai е в организацията и на фестивала за електронна музика SimSalaBoom.

Мария Луиза
19 часа

Falshimento

Добро утро, добър ден и добър вечер. Фалшименто е DIY музикален подкаст и диджейлък от двама с плейлисти и нови песни от ъднърграунд, пост-ъндърграунда и оувъргранда. За втори път-за първи път-на живо в Пловдив, клуб FARGO. Музика от 2019, хитове и ретро.

Клуб „Фарго“
21 часа

Фокус Тайван: СвободниСтъпки (HORSE)

Спектакълът СвободниСтъпки e дългогодишен проект на тайванската компания, който изкусно представя най-първичното и чисто състояние на танцовото изкуство. Хореографията на Су Вей-Чиа, един от основателите на HORSE, е посветена на движението, пречистена от наслагвания и ограничения. Резултатът е много физическо и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже всичките си способности.

Фоайето на Дом на културата „Борис Христов“
21 часа
Вход свободен

5 октомври

CineLibri в Пловдив

Тази година кино-литературният фестивал Синелибри ще изстреля зрителите на град Пловдив в петото измерение.

Вижте на голям екран невероятния Тони Сервило, гледайте „Офицер и шпионин“ – новият филм на Роман Полански директно след Венеция. Насладете се на последната любов на Казанова, надникнете зад кулисите на Сирано и още.

Lucky Дом на киното
5 – 20 октомври
Билети на касата на киното и онлайн

Chapter 3 (L-E-V Company): ONE DANCE WEEK 2019

Израелската хореографка Шарон Еял и танцовата ѝ компания L-E-V стават част от ONE DANCE WEEK 2019.

Най-новият им спектакъл ГЛАВА ТРЕТА: ЖЕСТОКИЯТ ПЪТ НА СЪРЦЕТО ще бъде представен на 5 и 6 октомври в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив, броени дни след премиерата му в Германия. Невероятна възможност да видим представлението преди публиката на големите световни сцени.

Дом на културата „Борис Христов“
5 октомври (събота) – 20 часа
6 октомври (неделя) – 19 часа
Билети

Nasko (Stereofox crew) at The Post

В събота в бар „Пощата“ ще комбинираме доброто настроение с вкусни питиета и готина музичка, за която ще се погрижи Наско от екипа на STEREOFOX.

Пощата
21 часа

Celebrating 50 years of Woodstock at Baba Yaga!

Скъпи деца на Земята, тази година отбелязваме 50-те години на Уудсток! Екипът от „Баба Яга“ реши да отбележи юбилея на този емблематичен фестивал, който революционизира поп-културата. Ще гледаме страхотния документален филм, който излезе тази година, „Уудсток: Три дни, които определят поколение“ от 17:30 . Прожекцията ще бъде последвана от открита дискусия, ако вибрациите са правилни. И, разбира се, тематично парти на Уудсток с музиката от фестивала! Не пропускайте старта на документалния филм!

Баба Яга
17:30 часа

6 октомври

Монолог

Можем да затворим очите, но не и ушите си. Да слушаш е нещо неизбежно. Следвайки наблюденията на Джон Кейдж, дори и да сме затворени в звукоизолираща камера и да не можем да чуваме звуците на околните, ние чуваме кръвообращението и нервната си система; в същото време, обикновено не обръщаме особено внимание на заобикалящите ни ежедневни звуци.

„Монолог“ е интерактивна скулптура за слушане, която служи като акустичен усилвател на „малките звуци“ в обкръжението. Подобни обекти са били използвани в по-голям мащаб като акустични локатори в пред-радар епохата – за индикиране разположението на вражески самолети или, в по-малък мащаб, като прости слухови тръби. Монологът дава възможност да се слуша подробно разнообразния звуков пейзаж на брега на река Марица, включително обитателите, трафика наоколо и други.

Южния бряг на река Марица в Пловдив – в крайречната алея, на платформата срещу Водна палата / РИОСВ
16 часа

Още събития вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина