ЖивотЗабавлениеНовини

Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ получи операционна маса за 22 хил. лева

Дарението е от Движение „5 km run“ и „BMW Клуб България“

Операционна маса за 22 хил. лева дариха днес на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ движението „5 km run“  и „BMW Клуб България“. „Когато има цел, пътища се намират“, каза по време на официалното връчване на дарението началникът на клиниката проф. д-р Пенка Стефанова.

Новата придобивка е многофункционална, с много възможности за позиции и височина и напълно отговаря на медицинските стандарти. „Операционната маса е сърцето на операционната зала. Днес вече направихме 10 операции върху новата операционна маса“, разказа проф. Стефанова.

Идеята за дарението се заражда независимо и в двете организации и те започват да подготвят своите ежегодни събития, на които традиционно набират средства за благотворителност. Случайно научават, че имат обща кауза и решават да се обединят, разказаха днес Красимир Ацалов, член на УС на „BMW Клуб България“ и Мирослав Кузмов от „5 km run”.

Инициативата „5 km run“ всяка седмица организира 5 км свободно, но организирано бягане за всеки желаещ без ограничение в пол и възраст, вкл. инвалиди, родители с детски колички, както и с кучета на повод, в София (Южен и Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив. Веднъж годишно се организира по-мащабно свободно бягане на 5 км. По време на спортното събитие има различни активности като „Дари времето си!“. На място е имало кутии за дарения. Десет хиляди души са се включили в последното голямо петкилометрово бягане, посветено на набирането на средства за Клиниката по детска хирургия.

Автомобилният клуб вече 17 години поред организира BMW фестивал. През през 2018 година клубът със съдействието на градоначалника на Пловдив Иван Тотев получава безплатно сцена пред кметството, където известни млади певци безвъзмездно изнасят благотворителен концерт. За дарителите са открити банкова сметка и DMS номер, а на мястото на фестивала е имало кутии с дарения. Членовете на „BMW Клуб България“ са 850, но клубът има хиляди последователи, които са се ангажирали с акцията за набиране на средства за Клиниката по детска хирургия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина