Подтепето

айляк

25 Мар, 2017

Обличат Капана в ликра

Артисти на кокили и уроци по жонглиране преобразяват артистичния квартал

Стефка Георгиева

Слънчевите лъчи вече огряват по павираните улици на занаятчийския квартал, а гласовете на хората жужат и весели възгласи се чуват от всички страни. Повечето пловдивчани сякаш са се превърнали в работни пчелички и крачат напред-назад, бързайки по задачи, но много от тях се спират поне за момент да се порадват на вече настъпилата пролет. И докато едни бързат, втори откровено лентяйстват, то група хора се зае да предреши Капана и да му придаде нов, дори леко неочакван облик.

Интересни украси се появиха по улиците „Златарска“, „Христо Дюкмеджиев“, „Загреб“, „Павел Куртевич“ и „Кожухарска“, като част от проект „Лица“. Декорации от ликра плъзнаха по стените на къщите в квартала, а ...

» повече
25 Мар, 2017

Сменяме времето в нощта преди вота

Специалисти съветват да станете по-рано от обичайното в неделя, за да привикнете организма към ранното събуждане

Преминаването към лятно часово време трябва да стане тази нощ, в ранните часове на деня на извънредните парламентарни избори - 26 март 2017 г. Не забравяйте, че точно в 3 ч. местно време трябва да превъртим стрелките на часовниците си с един час напред, или го направете още преди лягане.

България въвежда лятното часово време през 1979 г., за да се намалят разходите за ток и осветление, като се използва повече дневна светлина. След известни промени през годините, днес то започва в 3.00 часа в последната неделя на месец март и продължава до 4.00 часа в последната неделя на октомври, когато часовника се ...

» повече
22 Мар, 2017

Рокери разтърсиха улиците на Пловдив (СНИМКИ)

Младите не знаят причината за разделянето на Вагабондите на две

Моторът е като див кон, споделя Херко Мастиката

Паулина Гегова

Пролетта настъпи, а с нея по традиция се откри и мото сезона. Стотици любители на екстремното придвижване се събраха, както никога, не на ул. "Данаил Николаев", а на бул. „България“, край новия мото клуб Вагабондс.

Рокери, техните близки и любопитни пловдивчани се събраха, за да погледат шествието. Присъстваха дори ученици от близките гимназии, които обясняваха по телефона на учителките си, че не могат да пропуснат подобно шествие.

 

А шествието действително си заслужаваше. Рок музика от мото клуба огласяше пространството, приятелското настроение се усещаше и във въздуха. Нямаше нито нотка на агресия, нито проблеми с полицията, която зорко следеше всичко да ...

» повече
21 Мар, 2017

Бисери от Мрежата на тема избори

Автор: Павел Кучински/Полша

Какво и липсва на кампанията и вдъхновени рими по темата от обикновения избирател

Каламбури на тема избори изпълват социалните мрежи и с наближаването на датата 26 март стават все повече. Представяме ви събраното от колегите от manifesto:  

„Разбрах какво ми липсва в предизборната кампания! Клип с Татяна Дончева и Румен Петков в една лодка! Жалко, че го няма. За реализираните до този момент плакати и клипове ще запазя благоприлично мълчание.“ Александра Гюлезева

„Куплетът, който донякъде спасява песента на РБ-Глас народен:
"Добре ни виж, не сме като БСП-то
да вдигаме данъците до небето,
ще намалим с 2% ДДС-то
и ще ти влязат свежи кинти в портмонето” - Стоян Панчев

„Взе да ми писва от послания и писма на лидери на разни етнически ...

» повече
19 Мар, 2017

Разходка из Градчето на изборите показва, че балоните се приемат от всеки (ГАЛЕРИЯ)

Два различни политически балона за две братчета близнаци

Безплатните прегледи с ехограф изчезнаха

Човек от Чистота искрено се забавлява да пука изпуснатите балони

Таня Грозданова

Като един атракцион се явяват изборите за семейната разходка през почивните дни в центъра на Пловдив. Маси, шатри, павилиони, чадъри … Балони, бонбони, вестници, листовки, дискове, календари, запалки, магнитчета за хладилник… Това са предметите, които ти пъхат в ръцете отляво и отдясно при преминаване през Градчето на изборите по Главната улица. През уикенда то се разраства и „предградията“ му се простират чак до Халите и началото на Пешеходния мост.    

Тези младежи самоотвержено надуваха сини балони цял следобяд пред Халите

Столетницата побърза да прибере безплатните прегледи с ехограф и също раздава балончета

Допитване на Под тепето до платени и доброволни сътрудници в представителствата на политическите сили на площад „Стефан Стамболов“ показа, че балоните са нещото, което никой не отказва.

Доста хора приемат подаденото за спам и също ...

» повече
16 Мар, 2017

Кебапчетата свършиха, да живеят прегледите!

#КOЙ реши, че ехографът е оръжие в борбата за повече депутатски места?!

Почна се с безплатното

Безплатен оцет –
по-сладък от мед!
Радой Ралин

Таня Кънева*

Надпис „Безплатни профилактични прегледи с ехограф“, надраскан набързо с разноцветни маркери, увисна на клипборд дъска пред къщичката на столетницита в Градчето на изборите на пъпа на Пловдив.  

Иде ми да използвам всички забранени думи в  журналистика като ШОК! УЖАС! ЕКСЛУЗИВНО!  САМО ТУК! ВИЖТЕ КАКВО ВИДЯ ТОЗИ МЪЖ! И да им туря по 3 забранени „!!!“

Добре е че снимката говори повече от 100 думи, ама като я гледам ми изникват повече от 100 риторични въпроса:

Още ли си мислят, че всички са прости?!

Дали болно общество и болни политици могат да се диагностицират с безплатен ехограф?!

Защо пък само профилактични прегледи, не може ли и вторичните да са ...

» повече
16 Мар, 2017

Пловдивчани избират най-добрия ресторант

Всеки може да гласува за любимото си заведение до 7-ми април

Българите сме народ със стара култура и традиции, а храната заема почетно място. От друга страна, вековният Пловдив продължава традицията на големи и малки пирове, но винаги със стил. Именно поради тази причина, най-добрият пловдивски гид lostinplovdiv.com се обръща към вас, нашите читатели.

Сайтът, предназначен за гостите на града, се интересува от вашето мнение. С цел да бъде максимално обективен и да представи Пловдив такъв, какъвто е в действителност, Lost in Plovdiv се обръща към вас с въпрос: „Кой е любимият ви ресторант в древния и вечен град?“. Анкетата няма да ви отнеме повече от минута, а резултатите са изключително важни, за да можем да помогнем на гостите ...

» повече
15 Мар, 2017

Бар „Котка и Мишка“ празнува 2 години

Екипът на заведението раздаде подаръци на посетителите си

Култовата бирария „Котка и Мишка“, която се намира в сърцето на квартала на творческите индустрии Капана, снощи отпразнува втория си рожден ден. Радостното събитие беше важно не само за собствениците и екипа на заведението, но и за неговите редовни клиенти, които с усмивка на лице и бира в ръка споделиха преживяването с тях.

Когато бирарията отвори врати преди две години, тя беше малък новатор в бизнеса. Към днешна дата е наложен еталон по отношение на занаятчийския ейл, като предлага една от най-богатите селекции на крафт пиво в града.

Празникът на заведението премина в много веселие и приятелска атмосфера. Раздаваха се и лимитиран брой ключодържатели с бранда на „Котка и Мишка“ като подаръци ...

» повече
13 Мар, 2017

Джон Савидж пее заедно със солисти от проекта „Коса“ на Опера Пловдив

Премиерата на  „Коса“ в Пловдивска опера ще провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21ви век

Легендарният Джон Савидж, който изпълнява ролята на Клод Хупър Буковски в хитовия филм „Коса” на Милош Форман се срещна с част от младите солисти от предстоящата премиера на Опера Пловдив. Музикалният поздрав бе специално организирана изненада за актьора и публиката от екипа на операта и директора на София Филм Фест – Стефан Китанов.

„Тези хора са много талантливи“ – възклина Джон Савидж, още щом видя репетицията на солистите и запя AQUARIUS заедно с Маги Джанаварова, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев.

Пред зрителите в препълнената зала на кино „Люмиер“ американският актьор прие да бъде представен като ...

» повече
10 Мар, 2017

Културни политически закачки в Дома на културата

Кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов връчи на ексминистъра на отбраната Николай Ненчев предизборната платформа на ГЕРБ. Приемането и предаването на агитвестника стана с усмивка и приятелско ръкостискане от едната и от другата страна.

Двамата политици от бившата коалиционна формация в "Кабинета Борисов 2" се засякоха снощи в кулоарите на Градския дом на културата „Борис Христов“. Стаменов отиваше на среща с представителите на сдруженията на етажните собствености по програмите за саниране, а Ненчев тъкмо влизаше в Голямата конферентна зала, за да представи листата на коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ за 16-ти МИР. 

Райкметът пръв подаде ръка и поздрави с „Добре дошъл в Пловдив!“ водача на листата на реформаторите. Николай Ненчев пое ръкостискането и в следващия миг Стаменов го изненада ...

» повече