ВластГласовеГрадътМненияНовини

Славчо Атанасов: Нужни са отговорни управленски решения. Проблемът не е в силния дъжд

Едва ли е съвпадение, че под вода в момента са повечето ремонтирани наскоро булеварди, където не би трябвало да има проблем с канализацията, отбеляза депутатът и бивш кмет

„Със сериозна загриженост и безпокойство искам да изразя не само своето, но и на много пловдивчани притеснение от повтарящата се ситуация в града при всеки по-обилен валеж. Очевадно е, че Пловдив вече има перманентен проблем с наводняване при по-силни дъждове, нещо, което не беше характерно преди”, заяви в позиция народният представител и бивш кмет Славчо Атанасов днес, след потопа, който удави града.

Свидетели сме на петото поред сериозно наводнение за последните три-четири години. В момента улици, булеварди и кръстовища са буквално под вода и това не е изолирано, а на територията на целия град. Силата на валежите, обаче не може да бъде оправдание за възникващите проблеми, защото има страни по света, където вали обилно всеки ден, а такива наводнения няма. Очевидно дъждовете не са причината за това, което се случва в Пловдив. Ако си спомняте, когато през 2005 година река Марица преливаше през стените на коритото си, проходимостта по улиците там беше по-добра. Според мен са необходими отговорни управленски решения, при това спешни. Защото, едва ли е съвпадение, че под вода в момента са повечето ремонтирани наскоро булеварди, където не би трябвало да има проблем с канализацията”, коментира Славчо Атанасов ситуацията в Пловдив.

„Случайно ли пловдивчани наричат подлеза на улица „Гладстон“ по венециански „Канале гранде“? Ремонтът там струва 6 милиона лева и приключи преди по-малко от месец. Подобно е положението и по бул. „Руски“ в участъка пред новия мол, също наскоро ремонтиран основно. И булевард „Васил Априлов“ е под вода, въпреки скъпия и дълъг ремонт, Кукленско шосе също е река. Видно е, че качеството на извършените ремонти е компромисно и това води до критични и опасни за хората ситуации. Тук с огорчение ще припомня, че сегашното управление на града държи „на трупчета“ проекта за Южния обходен колектор вече осем години. Това важно съоръжение, ако беше реализирано, щеше да предотврати подобни ситуации в града”, смята Атанасов.

Той е на мнение, че ако градската администрация е загрижена за решаването на проблема с наводняването на Пловдив, трябва веднага да преосмисли начина, по който се почистват дъждоприемните шахти от общинското предприятие „Чистота“, което не се е справило със задачата, както става ясно от положението в града.

„Същото се отнася и за другото общинско предприятие „Паркове и градини“, което при подобни ситуации също е безпомощно. Общо в двете фирми работят 1200 души, от които няма голяма полза в кризисни ситуации, като днешната. Смятам, че в интерес на пловдивчани това трябва много бързо да се промени”, категоричен е бившият градоначалник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Пловдив се управлява от некадърници не от вчера, не от клептокрацията на крадливия мамин ИМПЕРИАЛист инджинеринг Иб. Тотев, а още от Куршум Хан и от Марково Тепе направено на скъпоценни павета за радост на сегашните асфалтаджийски мафиоти. Безброй примери да не ги изброяваме, всеки ги знае.

    Подлези?

    ГолемиО смЕх ПРЕДСТОИ НА ГАРАТА, където ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА щели да прокарват трафика от Града към Кючука, сякаш са кьорави, че мижавото пешеходно подлезче обслужващо пътниците и коловозите се наводнява при всеки дъждец.

    Срам и ПОЗОР за ЕСК2019, кмете! (Бил предупредил, милият, че ремонтът под Пощата нямало да предотврати наводнения, там била друга далаве… пардон, “идеята” за милионите! Да оставим, че стари кореняци пловдивчани помнят дали изобщо беше потребен такъв идиотски подлез без развръзки, унищожил площад ХанКрум с Окръжието, както и ОтецПаисий която беше транспортен гръбнак).

    Да оставим, че “търговия” на дребно В ПОДЛЕЗ е идиотизъм: аз оттам игла няма да купя, ако се наканя да сляза то е за да прекося набързо и безопасно.

    Да оставим, че “трафик” в провинциален БГстан няма плашещ, то и в Бруклин никой не копае за пешеходно прекосяване. Софиянци даже зазидаха големи оформени подземия срещу Транспортна Болница, понеже са само БЕЛЯ РАБОТА, мръсотия и престъпления.

    НО НА ГАРАТА “ПОДОБРЯВАНЕТО” ЩЕ БЪДЕ МАЩАБНО И ЗА ПОКОЛЕНИЯ, ТАМ ЦЯЛА ЦЕНТРАЛНА ЗОНА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОХОДИМА ЗА ПЕШЕХОДЦИ, ПЕНСИОНЕРИ И ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗАРАДИ СТРАХОВИТИТЕ ДУПКИ, ИЗКОПИ, РАМПИ, СТЪЛБИЩА, ПИКАЛНИЦИ . . . ЕЛЕГАНЦИЯ ФРАНЦИЯ.

    Китайците половин Африка прекосиха високо над жирафите с леки метални премоствания за железници и автотрафик – без да завземват никакви територии и квадратури. Мъдрите нашенски БУТАЧИ щели да събарят Бетонния мост оти скоростните (?!?) влаци искали височина; ами будала, тогава що не свалиш РЕЛСИТЕ по-ниско, доколкото трябва; а и никакви “скорости” през “малка гара Пловдив” няма нужда да ни пробутвате.

    БДЖ, на пръсти в Града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина