ВластГрадътИзбориНовини

Славчо Атанасов на дебата: Пловдив остава с празна хазна и изключително големи дългове – над 65 милиона лева

Пловдив остава с празна хазна и изключително големи дългове – над 65 милиона лева. Първата ми задача е да се с стабилизира общината финансово. Моят стил всички го знаят – близо до хората,  приемен ден всеки ден, с грижа към гражданите, каза в дебата по бТВ днес кандидатът за кмет на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов.

Той подчерта, че събираемостта на местни данъци и такси е слаба. „ Кажете ми как да е добре общината финансово, след като има 19 милиона несъбрани данъци и такси. Освен това е затънала в дългове. Обществените поръчки имат много дълги срокове за изпъление, работи се на чудовищно високи цени и с ужасяващо качество. Това категорично трябва да се преодолее”, заяви пред камерите на националната телевизия бившият градоначалник.

„На всички пловдивчани е ясно по какъв начин Тотев спечели изборите. Цяла България разбра какво се случи. Наистина е лесно да се управлява след Славчо Атанасов, Пловдив беше признат от синдикатите за най-социалния град. Направихме шест нови детски градини, редица булеварди на много по-ниски цени и много по-качествено. И много по-бързо. Ето, г-н Димитров може да потвърди. Той ми беше районен кмет и много се гордее с това, което е направил през това време. Район „Западен“ не е бил на Марс, а в Пловдив. И аз съм го подкрепял във всичко за развитието на района”, посочи основният си опонент в предизборната битка Атанасов.

И изброи, че в неговия мандат са направени 6 нови детски градини и една ясла. „ В самия район на г-н Димитров бяха построени две градини. Ние сме реалисти и залагаме изпълнима програма с по 1 градина и ясла във всеки район на Пловдив. Имаме 54 градини и само 17 ясли. Трябва да се наблегне и на яслите”, допълни той по темата.

Смята, че замърсяването на въздуха се преодолява с развитие на зелената система. „Ние имаме 3 готови проекта за нови паркове, които ще реализираме.  В нашето управление бяха създадени 4 нови парка,  направихме над 300 сондажа за поливане на междублоковите пространства”, каза още Атанасов.

„Другите кандидати използват думичката ще , аз вече съм го правил. Слоганът ми е с грижа за хората и управление с човешко лице. Радвам се, че други кандидати заимстваха тези идеи”, заяви пред камерите той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина