ВластГрадътИзбориНовини

Славчо Атанасов към учениците от ОУ „Димитър Талев“: Запазете любознателността си и желанието за игра

Народният представител и председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта се ангажира с подкрепа за изграждането на нова спортна площадка в училището

Славчо Атанасов откри учебната година в начално училище „Димитър Талев“ в район „Южен“ днес. Народният представител и председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта пожела на учениците да запазят любознателността си, но и желанието си да игра и спорт.

Той се обърна най-напред към първокласниците: „Позволете ми да се обърна най-напред към вас, защото вие сте най-развълнувани. За вас днешният ден е едно ново начало. Може би наред с любопитството, изпитвате и мъничко страх. Но не трябва. Приемете днешният ден като началото на едно пътешествие. В което ще ви бъде много интересно. Не винаги ще е лесно, понякога може да е малко трудно, но знайте, че винаги ще научавате нови неща и ще опознавате нови светове. А това ще ви хареса. Ще намерите и много нови приятели. А това е сред най-ценните неща в живота. Дръжте се здраво за ръката на вашият учител – той ще бъде до вас винаги“.

На останалите ученици в ОУ „Димитър Талев“ Славчо Атанасов каза: „Вие днес се изкачвате на ново стъпало – пожелавам ви да направите и тази своя стъпка с желание. Пожелавам ви да запазите своята любознателност за уроците, но и да запазите хъса си за игра и да спортувате активно. Защото и едното, и другото ще ви научат както да побеждавате, така и да не се предавате, когато ще бъдете побеждавани“.

Славчо Атанасов се обърна към учителите подчертавайки, че трите най-свещени професии остават на лекаря, свещеника и учителя. „Скъпи учители, позволете ми да се обърна с респект към вас и да ви кажа – бъдете здрави и бъдете все така до своите ученици. От вас, и от нас родителите зависи как децата ни ще правят своите крачки днес, за да вървят уверено утре“.

На родителите той пожела да възпитават децата си така, че да запазят любопитството им, да го поощряват, така че да съумеят да научат децата си, че знанието е висша ценност.

Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта се ангажира с това да подпомогне реализацията на проекта на училището за това на територията на двора му да се изгради нова спортна площадка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина