ВластГрадътИзбориНовини

Николай Радев е възможна фигура на лявото обединение БСП-АБВ за изборите в Пловдив

Владимир Маринов: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но не съм доволен от динамиката на преговорния процес  за града

Преговори за явяване с общ кандидат за кмет и листи за общински съветници между ПП АБВ и БСП се водят в цялата страна. На места разговорите обаче вървят бавно и много трудно. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов.

Според него причина за тежките преговори е липсата на разбирателство между структурите на двете леви партии в много населени места, затова там коалиции са почти невъзможни.

„Лявото обединение е неизбежно. Истината е, че тези разговори трябваше да започнат много по-рано, а не преди един месец”, коментира Владимир Маринов. Той подчерта, че почти са приключили преговорите в общините Стамболийски, Брезово и Асеновград, където двете леви формации ще се явят в коалиция на местните избори през октомври.

„Не съм доволен от динамиката на преговорния процес за  Пловдив –град. След обяване на кметската кандидатура на ГЕРБ, всички партии, които имат намерение да участват в местния вот  и са с претенции да управляват трябва да вземат бързо решение”, подчерта Маринов. Той каза, че целта на ПП АБВ е да води една мирна и градивна политика, като подкрепи хора с потенциал и желание за работа.

„Фаворитът на червената партия Николай Радев е изключително уважаван човек. Познавам гом от години и всички отичтат постиженията му като директор на Английската гимназия”, отбеляза Владимир Маринов. Според него Радев е възможна фигура на лявото обединение в Пловдив.

„Готови сме на всякакви действия, които ще доведат до отстраняване на ГЕРБ от власт, както на местно, така и на национално ниво. Затова няма как да се бавим с решението си за Пловдив-град, защото вече виждаме номинирани силни кандидати от опонентите си.”

„Ако сме в широка лява центристка колация ще имаме много по-голям успех”, заключи Владимир Маринов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина