ВластГрадътИзбориНовини

Втора дама влиза в борбата за градоначалник

АБВ не подкрепи Николай Радев, издига свой кандидат за кмет на Пловдив

Изборът е Любомира Ганчева, която  в момента е заместник-председател  в  националното ръкововодство на партията

Политическа партия АБВ влиза самостоятелно в битката за кмет на община Пловдив, въпреки очакванията, че ще застане зад кандидатът на БСП Николай Радев.  Изборът е Любомира Ганчева, която  в момента е заместник-председател  в  националното ръкововодство на партията.  Кандидатурата и беше преставена от нейния колега и областен координатор на АБВ владимир Маринов. По думите му Пловдив заслужава да получи кмет, който е поставен високо в йерархията на една политическа сила.

„Любомира е изключителен човек, доказала своята ангажираност към града. Тя е единственият различен кандидат за кмет на Пловдив. Ако направим един анализ на това, което ни се предлага  днес има ли нов и различен кандидат”, попита риторично Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ и областен координатор на партията.

Като „смело” определи” решението на Любомира Ганчева лидерът на партията Румен Петков.

„Искам да кажа на пловдивчани да излязат и да гласуват. Политическата атмосфера в Пловдив е отровена. Няма реален сблъсък на политики и идеи. Включително бюджетите на общинският съвет се гласуват с впечатляващо мнозинство. На тази отровена атмосфера нашият кандидат за кмет и общинските съветници ще сложат край”, заяви Петков.

Младата жена е родом от Пловдив, завършила е Английската  гимназия и има висше образование по макроикономика.

„За мен Пловдив е роден град, но и кауза. Не мога да се примиря, че вторият по големина град в България, който е Европейска столица на културата е на шесто място по доходи в страната, изпеварен от градове като Габрово, Стара Загора и Варна”, коментира кандидатът за кмет от ПП АБВ Любомира Ганчева. Тя подкрепи думите си с конкретни данни. Средната брутна заплата в града  е 1069 лева, което означава, че една чиста заплата е не повече от 880 лева. „От тези две цифри всеки може да си направи извод колко добре живеят хората във втория по големина град в България”.

Според нея градът е застинал в периода  от началото на 21 век. ”Цинично е хората, които управляват от 15 години, пак да поставят като приоритет същите проблеми,  които не са могли да решат  за това време. В Пловдив няма битка на идеи, а битка на хотелиери. Няма сблъсък на политики, а на интереси, а това обезверява хората и те не отиват да гласуват”.

Кандидатът за кмет на ПП АБВ очерта и първите три основни проблема на града, с които има амбицията да се справи. Тя е категорична, че  Пловдив е единственият голям град със съсипан градски транспорт, в който няма общинско предприятие. „ В Пловдив трябва да има обществен транспорт, който да е безплатен за ученици, студенти и пенсионери”. Хаосът в строителството и презаострояването, унищожаването на зелени площи и чистотата на въздуха са другите теми, които трябва да реши спешно новия кмет на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина