АктуалноВластГрадътНовини

Вицепрезидентът Йотова се среща със студенти в Пловдив

Проблемите на студентите от българска общност в чужбина, тяхното пребиваване и обучение в България са във фокуса на срещата

Вицепрезидента на Република България Илияна Йотовапристига днес в града под тепетата. Тя ще се срещне с директора на Дирекция „Висше образование“ Ангелина Ламбрев и студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ в зала Компас на Ректората в 10.30 часа.

Темата на форума са студентите от Университета, приети по ПМС 103 и 228. Проблемите на студентите от българска общност в чужбина, тяхното пребиваване и обучение в България са във фокуса на срещата.

Припомняме, че през 2017-а във ВУЗ-а бяха приети 19 украински и 11 български студенти от първия випуск по специалността „Софтуерно инженерство“, създадена с финансовата подкрепа на Община Пловдив в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Практиката по специалността и стажът се провеждат в сътрудничество с авторитетните работодателски организации Българска асоциация на софтуерните компании, „Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив” и водещи фирми в Пловдив и страната.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Призовавам всички пловдивчани: Данък МПС е най-висок именно тук, по-висок даже и от София, с много по-високия и жизнен стандарт. Призовавам пловдивчани да регистрират колите си в други общини, да не плащат и стотинка данък на Мръсната Престъпна община Пловдив, с Мръсния Крадец и Обирджия тотев!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина