Златните тоалетни на „Чистота“ очакват одобрение от НИНКН

Градът

Ще правят конкуренция на писоарите в Капана

Най-атрактивна поръчка по ЗОП на Община Пловдив, добила известност под името „златните кенефи за 180 000 лева“, за „доставка на 2 (два) броя автоматизирани, самопочистващи се стационарни тоалетни кабини за нуждите на ОП "Чистота", е спечелена от единствената фирма, явила се на конкурса. Това стана ясно днес по време на демонстрации на ОП-то за пролетното почистване на града.

„Имаме избран изпълнител и сключен договор. В момента изчакваме НИНКН да одобри външната визия на тоалетните, за да се впишат в ансамбловия паметник на кулутарата – квартал Капана.“ Така отговори на въпрос на Под тепето директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

По думите му, район „Централен“ движи съгласувателната процедура, а отговорът се очаква в началото на идната седмица. След като получим становището, трябва да напишем възлагателно писмо на фирмата-изпълнител и те ще имат 60 дни да доставят тоалетните, поясни Стоянов.

Припомняме, че техническите характеристики и екстрите на очакваните Hi-tech нужници са описани в цели три страници на документите по обществената поръчка. Ето част от тях: плъзгаща се врата от неръждаема стомана, височина 250 см, дължина 200 и ширина 300 см.  И още: вграден умивалник, който да е направен така, че върху него да не могат да се поставят спринцовки; инструкции за ползване на няколко езика; автоматично дезинфекциране и пускане на водата след всеки; авариен бутон и приспособление за инвалиди; инфрачервени сензори за задействане на системите; всичко вътре да е вандалоустойчиво, пожароустойчиво и т.н.

Високотехнологичните обществени тоалетни в Квартала на творческите индустрии ще бъдат поставени около писоарите, каза директорът на „Чистота“ пред Под тепето.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Таксата трябва да е поне 20 лева и да се плаща с карта или с банков превод от приложение на телефона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.