Подтепето

ГРАДЪТ

02 Окт, 2017

Затварят и двете платна на „Васил Априлов“

Таня Грозданова

На 10 октомври започва работата по бул.“Васил Априлов“. Този път булевардът ще бъде затворен и в двете платна в участъка от кръстовище с бул.“Шести септември“ до пресечката с улица „Волга“. Първи на терена започват работа от „В и К“ – Пловдив, съобщи на редовния си брифинг кметът Иван Тотев.

Работата по реконструкцията на булеварда ще започне след като временната организация на движението бъде съгласувана с КАТ.

До сега при ремонта се затваряше само едното платно на булеварда, който според новите срокове за изпълнение трябва да готов до края на лятото на 2018-а година.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

26 Сеп, 2017

Кметът: Руски, Коматевско и Васил Априлов трябва да са готови през 2018-а

Забавянето касае единствено кръговото на „Шести септември“

„Няма някакви пречки за Руски и Коматевско, има проблем с кръговото на Бриколаж“

Процедурите по отчуждаване за новия бул.“Северен“ са приключили

Новият срок по най-големия инфраструктурен проект на Пловдив, който се изпълнява със средства от Европейската банка за възстановяване и развитие по така наречения 30-милионен заем, касае само забавяне при реконструкцията на бул.“Шести септември“ в зоната около строителен хипермаркет, след моста на Адата по посока изток. Съдебен спор за имот в района на бъдещото кръгово движение е основната причина за това, става ясно от интервю на Таня Грозданова с кмета на Община Пловдив Иван Тотев.  

Г-н Тотев, какво произтича от решението, което ще гласува Общински съвет на сесията си в четвъртък ...

» повече
25 Сеп, 2017

Пловдив – строителна площадка през цялата 2019-а

Според тази табела ремонтът на бул."Руски" трябваше да е приключил оклоло 13 август 2017-а година

Посрещаме титлата Европейска столица на културата без готови булеварди

Общински съвет иска от ЕБВР удължаване на срока за изпълнение на главните пътни артерии  до края на октомври 2019 г.

Какво се случва с най-големият итфраструктурен проект?  

Таня Грозданова

Градът под тепета ще продължи да бъде строителна площадка поне до 24 октомври 2019-а година. Става дума за трите големи булеварда, които се реконструират и четвъртия нов, който трябва да се строи с 30-тте милиона от Европейската банка за възстановяване и развитие.  

Нито „Руски“, нито „Васил Априлов“, нито „Коматевско шосе“, нито новият „Северен“ ще станат готови в първоначално обявеното време. Това се разбира от предложение за кмета Иван Тотев, което ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив този четвъртък ...

» повече