Подтепето

ГРАДЪТ

28 Окт, 2017

Заработи обновената кучешка площадка в "Розариума"

Десетки стопани на кучета и техните любимци посетиха днес обновената кучешка площадка в парк "Розариума" на Гребната база. Те бяха изненадани с куп подаръци и имаха възможността да получат ценни съвети и насоки от професионален треньор на кучета за правилното използване на съоръженията.

Кучешката площадка беше обновена през изминалата седмица от служители на район "Западен", водени лично от кмета Димитър Колев, в партньорство с фирма "Марс България". Специално оградена за целта, тя разполага с уреди за трениране и игра, така че собствениците и техните кучета да могат да възпитават своите любимци докато се забавляват активно. С модернизирането на площадката от администрацията продължават работата по обновяването на парк "Розариума" край Гребнага база. След като бе основно ремонтиран той за кратко време се превърна в предпочитано място за отдих и игри за малки и големи.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

14 Ноев, 2017

Само 1/3 от собствениците на кучета в Кършияка са си платили таксата

Близо 200 от тях са „пропуснали“ да заплатят задължението си 

При проверка в "Електронния регистър за домашни кучета в Пловдив", се установи, че над 300 са собствениците на домашни кучета, отглеждани на територията на район “Северен”, които са неизрядни по отношение пререгистрацията на своя любимец. Близо 200 от тях са пропуснали да заплатят  годишната "такса куче", която е задължителна съгласно разпоредбата на чл.116 от Закона за местни данъци и такси.
Припомняме, че размерът на "такса куче" за Пловдив е 30.00 лв. Липсата на документ, доказващ годишната пререгистрация на кучето, може да доведе до глоба за собственика /200 лв./, в случай че при разходка  в парка или междублоковото пространство, се натъкнете на проверка от служителите на Общинска охрана или ...

» повече