Подтепето

ГРАДЪТ

25 Апр, 2018

Започна строежът на спорната детска площадка на ул.“Капитан Райчо“

Кметът на Централен Георги Стаменов инспектира изграждането на мястото, където недоволни пенсионери изгониха багера преди седмица

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов лично посети строителния обект на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, където след няколко седмици ще бъде готова новата детска площадка за деца от 0 до 12 годишна възраст. В момента се поставят ограждащите бетонни первази. Идните дни ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъщата настилка.

„Изпълнителите са стартирали на 23-ти април, понеделник, и работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция,“ казва Георги Стаменов.

Припомняме, че стартът на работата по площадката, предвиден за 17 април, бе забавен с няколко дни поради дискусия, която се разрази в деня на първа копка. Тогава недоволни съкварталци върнаха багера, защото искаха паркоместа.

След проведена среща между всички заинтересовани страни и кмета на „Централен“ Георги Стаменов два дни по-късно беше намерен консенсус и изграждането на детската площадка стартира този понеделник.

Работниците на обекта споделят, че живеещите в квартала са доволни и питат кога ще бъде завършена площадката. Тя е на стойност 60 хил. лв. и се реализира по проект на Община Пловдив. В зелената площ между блоковете ще има не само детски съоръжения, но и пейки, както и нова настилка.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

21 Май, 2018

Кварталът, който въстана срещу детска площадка в центъра на Пловдив, получава и нов паркинг

Места за 55 автомобила изграждат зад Евмолпия

Без кирки, лопати и каски - така бе направена символична първа копка на паркинг в междублоковото пространство. На въпроса къде са, кметът на Централен Георги Стаменов обяви, че има съвременни технологии и остави багера да копае

Започна изграждането на нов паркинг на ул. „Антон Тайнер“, зад бившия търговски център „Евмолпия“. На първата копка, чиято церемония бе тази сутрин, присъстваха домоуправителите на многоетажните блокове в близост. Според жителите на района, със завършването на втория такъв паркинг в квартала проблемът с паркирането в тази зона ще бъде значително облекчен.

„На входовете на жилищните сгради в квартала сме залепили уведомителни писма за проекта и за датата, на която започваме изграждането на паркинга“, казва кметът на „Централен“ и добавя, че новите 55 паркоместа ще бъдат готови за максимално кратко време. Очаква се това да стане до края на месеца. За да не се пречи на строителните дейности, администрацията моли собствениците да не паркират ...

» повече
19 Апр, 2018

Майките и пенсионерите от Капитан Райчо се събраха на една маса при кмета на Централен

Детска площадка ще има

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов събра на среща в кабинета си хората, които върнаха багера, дошъл да строи детска площадка в центъра на града и майките, които са направили искане за мястото за игра.

Припомняме, че във вторник около десетина възрастни пловдивчани се изправиха срещу екипа на Стаменов и строителната фирма в зелените площи до блок 38 - 40 на ул. "Капитан Райчо" и меко казано протестираха срещу проекта за площадка с най-различни доводи, които включваха претенции за шум от децата и искане за място за паркиране.

Преди срещата днес част от недоволните, които крещяха във вторник, изразиха претенции пред репортера ни, че медиите са изопачили техните доводи да попречат на строителите да работят и са ...

» повече
18 Апр, 2018

С шоколадови бонбони посрещнаха новината за нова детска площадка в Мараша

Различни хора, различни нрави, така коментира възрастна жена вчерашния протест на съгражданите си против възстановяването на площадка в центъра на Пловдив

Вчера с бунт, а днес с бонбони, така посрещнаха кмета на „Централен“ Георги Стаменов в квартал Мараша на ул. „Пенчо Славейков“.

Няколко минути след като направи първа копка на нова детска площадка зад блок 29 на ул.“Младежка“ в квартала, Стаменов бе пресрещнат от възрастна жена с две кутии шоколадови бонбони.

За какво черпите, попита я той, а тя отвърна с учудване „Е, как за какво, за това, което правите.“ После разказа, че миналата година от кметството направили спортно игрище в междублоковото пространство, а сега детска площадка.  

Различни хора, различни нрави, така коментира възрастната жена вчерашния протест на съгражданите ...

» повече
17 Апр, 2018

Пловдивчани спряха багер в центъра на града, дошъл да прави детска площадка

Предпочитали паркинг (ВИДЕО)

Див скандал спретнаха пенсионери на кмета на Централен, не искали деца да тупкат топки под прозорците им

Таня Грозданова

Около десетина възрастни пловдивчани се изправиха днес преди обяд срещу екипа на кмета на „Централен“ и строителната фирма дошли да направят първа копка на нова детска площадка близо до кръстовището на "Капитан Райчо" и "Леонардо Да Винчи".

Те развихриха огромен скандал заради недоволството си, че в междублоковото пространство пред сградите на ул. „Капитан Райчо“ 38-40 администрацията ще строи модерна детска площадка, сертифицирана по европейски изисквания.

Жителите на района изразиха с препирни и обвинения за 30 години назад нежеланието си точно на това място да има детска площадка. Сред аргументите им бяха толкова абсурдни доводи, като например, че децата ...

» повече