Започна строежът на спорната детска площадка на ул.“Капитан Райчо“

Градът

Кметът на Централен Георги Стаменов инспектира изграждането на мястото, където недоволни пенсионери изгониха багера преди седмица

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов лично посети строителния обект на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, където след няколко седмици ще бъде готова новата детска площадка за деца от 0 до 12 годишна възраст. В момента се поставят ограждащите бетонни первази. Идните дни ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъщата настилка.

„Изпълнителите са стартирали на 23-ти април, понеделник, и работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция,“ казва Георги Стаменов.

Припомняме, че стартът на работата по площадката, предвиден за 17 април, бе забавен с няколко дни поради дискусия, която се разрази в деня на първа копка. Тогава недоволни съкварталци върнаха багера, защото искаха паркоместа.

След проведена среща между всички заинтересовани страни и кмета на „Централен“ Георги Стаменов два дни по-късно беше намерен консенсус и изграждането на детската площадка стартира този понеделник.

Работниците на обекта споделят, че живеещите в квартала са доволни и питат кога ще бъде завършена площадката. Тя е на стойност 60 хил. лв. и се реализира по проект на Община Пловдив. В зелената площ между блоковете ще има не само детски съоръжения, но и пейки, както и нова настилка.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.