Подтепето

ГРАДЪТ

19 Юни, 2017

Вкарват туристическите центрове в единна система

Виделина Гандева: Навсякъде трябва да е еднакво и да има – visitplovdiv, искаме центровете ни да бъдат разпознаваеми

Таня Грозданова

Очаква се пребрандиране на всички Туристически информационни центрове в града и свързването им в единна система. Това съобщи пред Под тепето Виделина Гандева – директор на Общинско предприятие „Туризъм“.

По думите й това е и причината ТИЦ в Стария град да е без табели в момента. „Ние го пребрандираме в момента. Тъй като новооткритият център на площад до Джумая джамия и Римския стадион е водещ като визия, махнахме всички брандове, които бяха на витрината в Стария град и в момента пребрандиране с единна визия,“ поясни тя.

По време на откриването на водещия ТИЦ имаше специалист то Министерство на туризма, видя репортерът ни. Именно това е обсъждано тогава - всички центрове, за да влязат в единна национална мрежа на Туристическите центрове.

„За целта те трябва да отговарят на определени изисквания.  Преди две години, когато се откри центъра в Старинен Пловдив тази наредба още не беше факт и ние сме в процес на привеждане, за да може да ги сертифицираме официално по наредбата към Закона за туризма.

До Централна поща центърът също има нужда от привеждане по наредбата и по него ще се работи.“

Гандева разказа, че единното брандирано съдържание е много важно в световен план. Навсякъде трябва да е еднакво и да има – visitplovdiv.com. Защото искаме центровете ни да бъдат разпознаваеми и eднакви.

Според наредбата няма конкретен срок това да се случи, сертифицирането е доброволно, но е желателно защото носи имидж. В Националната единна система вече има 14 такива центрове, които дори не са в големите градове.

Ние изчакваме, за да можем да си уеднаквим всичко и тогава да го направим. Този новия и дори в момента отговаря на всички изисквания, уточни шефката на ОП-то.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини