Подтепето

ГРАДЪТ

04 Сеп, 2017

Търси се ресторантьор, за да оживи зоната около Колодрума

Дават му близо 3 декара за 10 години за заведение и паркинг

Така на още ненаетия ресторант в Колодрума му се очертава втори конкурент

Общината може да помогне с част от инвестицията, обяви кметът

Таня Грозданова

Община Пловдив има нужда от някой кадърен ресторантьор, който да вдъхне живот на поляните около Многофункционална спортна зала, стана ясно днес по време на редовния брифинг на кмета Иван Тотев.   

Управата на града подготвя тръжна процедура за наем на 2,7 дка празен общински терен, който се намира отпред до Колодрума. Парцелът ще бъде предоставен за 10 години на бизнесменът, който даде най-висок наем. Процедурата няма да е нито концесия, нито конкурс, уточни кметът.

Идеята е да се подпомогне целта на общината за оживяване на района и арената. Наемателят ще трябва да построи „построи питейно и хранително заведение с места за паркиране“, каза още градоначалникът. Той припомни намерението на администрацията да изгради пасарелка от сега съществуващия паркинг до този на търговския център от другата страна на булеварда.

Припомняме, че предишното намерение на управата на града бе около залата пространството да бъде озеленено и превърнато в парк, по-късно идеята отпадна и бе обявено, че празното пространство до паркинга също ще се облагороди с цел паркиране, тъй като при пълна зала местата не достигали.

Въпросният имот е отделен от Колодрума и е добре да се намери инвеститор, коментира кметът Иван Тотев. По думите му, общината може да помогне с част от инвестицията. Тотев не конкретизира какво има предвид, но се предполага, че част от инвестираните средства ще бъдат за сметка на наема и/или с изграждане на инфраструктура и облагородяване около и в зоната.

Припомняме, че в специално интервю за Под тепето мениджърът на залата Галина Китена, чийто отговори чакахме 200 дни, обяви, че ОП-то засилване на дългосрочния интерес от страна на заинтересовани лица към ресторанта и търговките площи в мега залата.

Така на още ненаетия ресторант в Колодрума му се очертава втори конкурент, освен заведението на веригата Happy на отсрещния паркинг.  

Обявата за търга още не е готова, но заинтересованите бизнесмени може да следят сайта на общината.  

  • 04 Сеп, 2017 | става весело
    смешно не, ами весело не, ами все по- РАДОСТНО става: "на още ненаетия ресторант в Колодрума му се очертава втори конкурент ... Общината може да помогне с част от инвестицията" - а? МОЖЕЛА общината, еха, мощняци! Ама може и да не може, не ли? Ненает ами, то ако на Бузлуджа ИМПЕРИАЛистът тактиса за наша сметка шикозен ресторант сещате ли се колко време иска да банкрутира? "С ЧАСТ" от разноските, а? Колкава част, ма? И защо пак за моя сметка?
  • 04 Сеп, 2017 | КИКОТ и кис-кис
    ТЪП, но упорит, пловдивският "кмет". Колкото някой будала ще им плаща концесия за дюкян в подлеза на ЧИФТЕТО = небъдна работа. Така и непотребната скъпа-прескъпа тенекиена "архитектура" по каталози на колодрума дето ни я натресоха нито на МЯСТО, нито на ВРЕМЕ: колкото от подлез обещавам тържествено да не купя нито ИГЛА, толкова и докъм Тенекията да ида за две кебапчета също е сигурно. Мързел. Стоя си в центъра. (СмЕх в залата)
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

28 Юни, 2018

Специализираната прокуратура пое проверката на Колодрума

Проверката за законността на разходваните средства по време на изграждането на Многофункционална спортна зала Колодрума в Пловдив поема по пътя на проверката за Зоопарка.

Специализираната прокуратура в столицата поема проверката за злоупотреби при строителството на Колодрума, потвърди за Под тепето говорителят на главния прокурор на републиката Румяна Арнаудова.

До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив. Последното стана ясно в отговор на питане на депутата Славчо Атанасов.

Припомняме, че разследването за разходваните средства по изграждането на залата се провеждаше с месеци, като според Окръжната и Апелативна прокуратури в Пловдив не бяха открити нарушения. ВКС ...

» повече
07 Дек, 2017

Защо Колодрума не става за Световно по волейбол (ДОКУМЕНТ)

 

Отговорът дойде от най-високо ниво

Разковничето се крие в словосъчетанието „и други специфични конструктивни особености“

Таня Грозданова

Прехвалената Многофункционална спортна зала на Пловдив не става за Световно по волейбол, това става ясно от обяснение на министъра на спорта. Освен, че не отговаря на всички изисквания на Световната федерация, Колодрума изпада от класацията заради раздута оферта, разбра Под тепето.

Меко казано „учудващ“ отговор е получил доц. Георги Йорданов, народен представител от ПГ „БСП за България“, на свое питане към министъра на спорта защо бе пренебрегнат Пловдив за град-домакин на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018-а година.  Депутатът от Пловдив е входирал въпроса си на 17.11., а отговорът е получен на 24-и същия месец.

Оставяме без коментар обръщението към ...

» повече
17 Окт, 2017

Търси се директор на Колодрума

Свободна мениджърска позиция обяви Община Пловдив. Търси се нов директор за Многофункционална спортна зала, придобила популярност като Колодрума. Обявата е качена на сайта на общината и е залепена на информационното табло в Партийния дом, видя репортер на Под тепето.

Конкурсът за Директорът на ОП „Многофункционална спортна зала“ – гр. Пловдив е назначен със заповед на кмета от 13 октомври, а документи могат да се подават до края на месеца.

Ето и задълженията накратко на издирвания мениджър:  организира и ръководи цялостната дейност на предприятието, анализира, планира и отговаря за осъществяването на административно-управленската и финансова дейност в рамките на определените му пълномощия и го представлява. Новият директор трябва да е магистър по икономика, администрация, финанси или право, да има 5 години стаж, от ...

» повече
31 Авг, 2017

Колодрума е единствената от трите големи зали в България без голям рекламодател

„Една от първите и най-важни задачи е да бъде намерен генерален спонсор за залата“ 

Тази задача стои вече две години при двама управители

Мениджърът на залата сравнява нагласите на пловдивчани с тези на парижани към Айфеловата кула

     Уважаеми читатели на Под тепето,

Вашето и нашето търпение, упоритост и търсене на истината по пътя към най-дълго организираното интервю в 17-годишната комуникация с община Пловдив на нашия репортер Таня Грозданова, вече е удовлетворено до някаква степен. По-долу ви представяме „интервю“ със сегашния директор на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, което получихме по електронната поща в навечерието на двегодишнината на Колодрума и деня на откриването на първата частна такава зала в Града на тепетата.      

Припомняме, че търсенето на отговорите продължи близо 8 ...

» повече
31 Юли, 2017

Официално: Въпросите за Колодрума не били по Закона за достъп до информация

Отговори няма

По въпросите за Колодрума дори Законът за достъп до обществена информация не върши работа

Още не е открита силата, която да накара отговорните хора да отговорят   

 

„Информацията от т.1 до т. 14 от заявление с вх. № 17 ДОИ28/19.06.2017 г. представлява искане за достъп до обществена информация, която не се съхранява във вид, обективиран в материален носител и отговарящ на поставените в заявлението конкретни въпроси. Механизмът за достъп до обществена информация не е средство за комуникация между заявителя и органа по зададените му от заявителя въпроси, а способ за предоставяне на вече създадена и съхранявана у органа обществена информация по смисъл на чл.2,ал.3 от ЗДОИ. С оглед на това информацията не следва ...

» повече