Спирка „Папараци” вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“

Градът

Актуализираха имената на автобусните спирки в Пловдив

Автобусни спирки в Пловдив вече ще носят имената на Малката и Голямата Базилики след дългоочакваното осъвременяване на наименованията от списъка на автобусната мрежа в града. От ОП „Организация и контрол на транспорта“   актуализираха спирките по линиите на масовия вътрешноградски транспорт, като „Папараци” вече ще се казва „Малка раннохристиянска базилика“. 

„С развитието на градската инфраструктура през последните няколко години маршрутите на някои от автобусните линии се промениха и удължиха. Бяха разкрити нови значими обекти, свързани с културно-историческото наследство, които дадоха по-съдържателни от досегашните имена на част от спирките – „Папараци“ вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“, има спирки „Голяма раннохристиянска базилика“, „Квартал Капана, Стария град“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.    

В момента в Пловдив има около 500 автобусни спирки. За улеснение на гражданите освен с номера те са обозначени и с имена. След обществено допитване е готов последният вариант на обобщаващата таблица на спирковото стопанство, но до края на следващата седмица – 9 февруари, пловдивчани могат да дадат още идеи за евентуални промени на имейл op_okt@abv.bg.

Обобщаващата таблица на спирковото стопанство е публикувана в сайта на Община Пловдив – www.plovdiv.bg/item/transport/ – рубриката „Актуална информация“.

Споделете ни във:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.