Подтепето

ГРАДЪТ

02 Фев, 2018

Спирка „Папараци” вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“

Актуализираха имената на автобусните спирки в Пловдив

Автобусни спирки в Пловдив вече ще носят имената на Малката и Голямата Базилики след дългоочакваното осъвременяване на наименованията от списъка на автобусната мрежа в града. От ОП „Организация и контрол на транспорта“   актуализираха спирките по линиите на масовия вътрешноградски транспорт, като „Папараци” вече ще се казва „Малка раннохристиянска базилика“. 

„С развитието на градската инфраструктура през последните няколко години маршрутите на някои от автобусните линии се промениха и удължиха. Бяха разкрити нови значими обекти, свързани с културно-историческото наследство, които дадоха по-съдържателни от досегашните имена на част от спирките – „Папараци“ вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“, има спирки „Голяма раннохристиянска базилика“, „Квартал Капана, Стария град“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.    

В момента в Пловдив има около 500 автобусни спирки. За улеснение на гражданите освен с номера те са обозначени и с имена. След обществено допитване е готов последният вариант на обобщаващата таблица на спирковото стопанство, но до края на следващата седмица – 9 февруари, пловдивчани могат да дадат още идеи за евентуални промени на имейл op_okt@abv.bg.

Обобщаващата таблица на спирковото стопанство е публикувана в сайта на Община Пловдив - www.plovdiv.bg/item/transport/ - рубриката „Актуална информация“.

  • 04 Фев, 2018 | Стив
    Възстановете и поддържайте картите по спирките!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

16 Май, 2018

Табло на спирка в Кючука се вижда само от отсрещния тротоар

Спирка 380: Който има очи да види

Това е спирка № 380 в квартал Кючук Париж в пловдивския район „Южен“. Намира се на един от входовете за красивия парк „Бели брези“.

Няма да коментираме, че задните колони на навеса са забити в пръста и плочките липсват, а както е известно, те трябва да бъдат поставени от общината не от концесионера. Това бе подробно обяснявано стотици пъти от общинската управа, докато спирките се поставяха из града.

Опитайте се да видите какво пише на информационното табло. Няма начин защото то е скрито на 85 % зад навеса. Единственото място, от където може да го прочетете и то не на цял екран е отсрещния тротоар.

» повече