Подтепето

ГРАДЪТ

27 Юни, 2018

Събарянето на галерията на Гладстон започна

Галерията на улица „Гладстон“ № 32, която се стопанисваше доскоро от Дружеството на пловдивските художници, бавно и полека тръгва надолу.

Тази сутрин събарянето на сградата, на която технологичният живот е изтекъл преди години, започна отвътре, видя репортер на Под тепето.

Фирмата изпълнител на проекта оповести при старта на работите, че при строежа на старата сграда са използвани опасни материали, сред които и азбест. От ГБС увериха, че той вече е премахнат от обекта и извозен на депо за опасни отпадъци.

Очаквайте подробности

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

23 Юли, 2018

Новата галерия на Гладстон ще е по-голяма

Има проект, който тепърва ще премине процедури по одобрение

Таня Грозданова

Галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул.“Гладстон“ 32 вече е съборена. Има вече нов проект за сграда със същото предназначение на нейно място, това стана ясно от изявление на кмета Иван Тотев.  Той разказа, че проекта вече е бил представен на пред Експертен съвет на Община Пловдив от фирмата изпълнител.

„Новата сграда излиза малко от пространствените граници на старата галерия в посока улица Гладстон,“ разкри кметът. По думите му, ЕСУТ е дал нееднозначно мнение, но последната дума има Общински съвет. Очаква се проектът да бъде разгледан в четвъртък на сесия. „Би трябвало да позволим да бъде малко по-широка новата галерия,“ коментира Тотев.

След решението на местния парламент ...

» повече
12 Юли, 2018

Творба на един пловдивски художник сред развалините на галерията на Гладстон

От Дома на майсторите на четката под тепетата остана само фасадата (ГАЛЕРИЯ)

Соня Попова

Работата по събарянето на Галерията на Дружеството на пловдивските художници на улица „Гладстон“ № 32 напредва, видя на място репортер на Под тепето. Теренът е ограден с ламаринена ограда, а зад нея се търкалят саксиите с поизсъхнали декоративни палми, които преди стояха на тротоара около галерията.

От самият Дом на пловдивските художници вече е останала само предната фасада и то без обшивката на временната конструкция. Стои и част от стената откъм улица „Преслав“. Всичко друго вече е руини.

По-голямата част от строителните отпадъци с в задната част на някогашния двор, откъдето влизат и машините на строителите. Отпред има нахвърлян дървен материал, ръждиви ламарини и изсъхнали клони от ...

» повече
18 Юни, 2018

За опасни вещества по време на събарянето на галерията на Гладстон предупредиха изпълнителите

Азбест е използван в строежа на галерията преди години, специална фирма ще извърши извозването и депонирането им по изисквания на РЗИ

Новият дом на художниците трябва да е готов през април 2019

Галерията на Дружеството на Пловдивските художници на ул.“Гладстон“ № 32 вече е оградена и има всички необходими документи за започване на събарянето на сградата, след като бъде окончателно изпразнена. Това обяви на редовен брифинг днес кметът на Община Пловдив Иван Тотев и представи ръководителят на проекта инж. Игнат Пиндиков от фирмата изпълнител „Главболгарстрой-Пловдив” АД .  

По думите на Пиндиков, до един месец сегашната сграда ще бъде съборена, а теренът подготвен за новия строеж. Той обясни, че новата галерия ще е с монолитна стоманобетонна конструкция и естествено покривно осветление отгоре ...

» повече
15 Юни, 2018

Подготвят за събаряне галерията на Гладстон

Оградиха сградата, бутането й започва другата седмица

Художниците изнесоха вещите си от бившия си дом  

Подготвят за събаряне галерията на Гладстон. Дружеството на пловдивските художници изнесе всичките си вещи от бившия си вече дом, който ще замине в историята още следващата седмица. Сградата вече е оградена и обезопасена със строителни платна, които ограничават достъпа до постройката. Те преминават по цялата територия на парцела, като са оградили и голяма част от външното пространство на Супа бар.

Очаква се още в понеделник да стартира събарянето на сградата. Разчистването може да приключи още до края на другата седмица. Улицата няма да се затваря за движение, тъй като са взети всички мерки за безопасност. Веднага след демонтирането на старата постройка, стартира изграждането на нова ...

» повече
30 Апр, 2018

„ГБС – Пловдив“ ще прави галерията на Гладстон

Решението на комисията трябва да бъде одобрено от зам.-кмета по култура Александър Държиков

Обявената за фаворит компания, още преди решението на самата комисия, в крайна сметка спечели обществената поръчка за инженеринг и изграждане на нова сграда за галерия на Дружеството на пловдивските художници.  Това става ясно от публикувания днес протокол и решение на комисията по избор на изпълнител за Галерията на ул.“Гладстон“ 32.

Припомняме, че миналата седмица Под тепето ви направи съпричастни на отваряне на офертите на допуснатите кандидати миналата седмица. Кой изнася информация от закрити заседания на комисия по обществени поръчки в Община Пловдив? Това попитаха тогава упълномощени представители на строителните компании „Тирлин“ АД и „Запрянови“, които отпаднаха от надпреварата. Тогава бяха отворени ценовите оферти само на ...

» повече