Подтепето

ГРАДЪТ

18 Апр, 2018

С шоколадови бонбони посрещнаха новината за нова детска площадка в Мараша

Различни хора, различни нрави, така коментира възрастна жена вчерашния протест на съгражданите си против възстановяването на площадка в центъра на Пловдив

Вчера с бунт, а днес с бонбони, така посрещнаха кмета на „Централен“ Георги Стаменов в квартал Мараша на ул. „Пенчо Славейков“.

Няколко минути след като направи първа копка на нова детска площадка зад блок 29 на ул.“Младежка“ в квартала, Стаменов бе пресрещнат от възрастна жена с две кутии шоколадови бонбони.

За какво черпите, попита я той, а тя отвърна с учудване „Е, как за какво, за това, което правите.“ После разказа, че миналата година от кметството направили спортно игрище в междублоковото пространство, а сега детска площадка.  

Различни хора, различни нрави, така коментира възрастната жена вчерашния протест на съгражданите си против възстановяването на площадка в центъра на Пловдив.

„За разлика от пенсионерите, които вчера не ни позволиха да направим първа копка на детски съоръжения на ул. „Капитан Райчо“, тук ни посрещат с почерпка“, зарадва се Стаменов. Той разказа, че инвестицията е за 50 000 лева и ще е готова до 24 май.

По подобие на вчерашния скандален случай, за изграждането на площадката има събрани 170 подписа от жители на района. На това мястото преди също е имало стари катерушки, които са били премахнати, тъй като не отговарят на европейските изисквания. Новите ще са сертифицирани и на ударопоглъщаща настилка.

Тук също е премахнато старо и болно черничево дърво. Добре, че го махнаха защото заради него имаше много оси, зарадва се майка от съседния блок.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

25 Апр, 2018

Започна строежът на спорната детска площадка на ул.“Капитан Райчо“

Кметът на Централен Георги Стаменов инспектира изграждането на мястото, където недоволни пенсионери изгониха багера преди седмица

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов лично посети строителния обект на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, където след няколко седмици ще бъде готова новата детска площадка за деца от 0 до 12 годишна възраст. В момента се поставят ограждащите бетонни первази. Идните дни ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъщата настилка.

„Изпълнителите са стартирали на 23-ти април, понеделник, и работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция,“ казва Георги Стаменов.

Припомняме, че стартът на работата по площадката, предвиден за 17 април, бе забавен с няколко дни поради дискусия, която се разрази в деня на първа копка. Тогава ...

» повече
17 Апр, 2018

Пловдивчани спряха багер в центъра на града, дошъл да прави детска площадка

Предпочитали паркинг (ВИДЕО)

Див скандал спретнаха пенсионери на кмета на Централен, не искали деца да тупкат топки под прозорците им

Таня Грозданова

Около десетина възрастни пловдивчани се изправиха днес преди обяд срещу екипа на кмета на „Централен“ и строителната фирма дошли да направят първа копка на нова детска площадка близо до кръстовището на "Капитан Райчо" и "Леонардо Да Винчи".

Те развихриха огромен скандал заради недоволството си, че в междублоковото пространство пред сградите на ул. „Капитан Райчо“ 38-40 администрацията ще строи модерна детска площадка, сертифицирана по европейски изисквания.

Жителите на района изразиха с препирни и обвинения за 30 години назад нежеланието си точно на това място да има детска площадка. Сред аргументите им бяха толкова абсурдни доводи, като например, че децата ...

» повече