Подтепето

ГРАДЪТ

25 Юни, 2018

Пътуваме с различни автобуси от градски транспорт в рамките на 1 час срещу лев и петдесет от началото на юли

Пускат всички устройства за продажба на комбинирани билети

Стартира продажбата на комбинирани билети за градския транспорт. От първи юли ще можем да сменяме автобусите в рамките на един част с един билет, който ще струва лев и петдесет. Той ще може да се закупува от разположените по спирките, в училищата и общинските институции устройства, които ще заработят в началото на следващия месец. Това обяви днес кметът Иван Тотев, на редовната пресконференция в общината. До първи юли от администрацията ще обучават кондукторите в рейсовете с техническите специфики при въвеждането на новите условия за пътуване в мрежата на градския транспорт.

Цената е различна, но позволява използването на няколко превозни средства за един час. След първите няколко месеца може да разширим услугата и да предлагаме и други опции на гражданите, допълни градоначалникът. Като след това подчерта, че безкондукторното таксуване работи, но към този момент е невъзможно да бъдат свалени кондукторите от автобусите. Ако го направим продажбата на билети ще спадне драстично. Тук решаващ е човешкият фактор и ние се съобразяваме с него, уточни кметът.

Паралелно с пускането на комбинираните билети продължава и оборудването на рейсовете по градските линии с техника, която да ги включи в системата. Стъпка по стъпка ще въведем всички услуги по нея, каза още по темата Иван Тотев.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

10 Юли, 2018

Как да си купиш два различна билета за модернизирания градски транспорт в Пловдив ?

Трудно – това е отговорът на този въпрос и той поражда куп други питанки

Това е личното преживяване на един модерен млад татко, който борави с всякакви електронни джаги, радва се на работещите нововъведения и търси най-полезния вариант от възможните опции. Преди 3-4 дни Йордан Иванов, като всяка сутрин, тръгва със сина си към детската градина и решава да се възползва от широкорекламираната нова услуга „комбиниран билет“.  Вижте целия му разказ:    

„Вече съм абсолютно убеден, че общината по-лесно си е купила неработещи табла и машини за електронно таксуване за 16 млн. лв., отколкото аз два билета за два и петдесет.

Днес водя моя наследник на градина от Кършияка в Кичука(по пловдивски) с градски транспорт. Харесва ми идеята да се пътува ...

» повече