Пътуваме с различни автобуси от градски транспорт в рамките на 1 час срещу лев и петдесет от началото на юли

Градът

Пускат всички устройства за продажба на комбинирани билети

Стартира продажбата на комбинирани билети за градския транспорт. От първи юли ще можем да сменяме автобусите в рамките на един част с един билет, който ще струва лев и петдесет. Той ще може да се закупува от разположените по спирките, в училищата и общинските институции устройства, които ще заработят в началото на следващия месец. Това обяви днес кметът Иван Тотев, на редовната пресконференция в общината. До първи юли от администрацията ще обучават кондукторите в рейсовете с техническите специфики при въвеждането на новите условия за пътуване в мрежата на градския транспорт.

Цената е различна, но позволява използването на няколко превозни средства за един час. След първите няколко месеца може да разширим услугата и да предлагаме и други опции на гражданите, допълни градоначалникът. Като след това подчерта, че безкондукторното таксуване работи, но към този момент е невъзможно да бъдат свалени кондукторите от автобусите. Ако го направим продажбата на билети ще спадне драстично. Тук решаващ е човешкият фактор и ние се съобразяваме с него, уточни кметът.

Паралелно с пускането на комбинираните билети продължава и оборудването на рейсовете по градските линии с техника, която да ги включи в системата. Стъпка по стъпка ще въведем всички услуги по нея, каза още по темата Иван Тотев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.