Подтепето

ГРАДЪТ

14 Юни, 2018

Проектират нов пешеходен мост над река Марица

КАБ и САБ ще правят конкурс за съоръжението, което ще е между Гребната и Марица Гардънс

За бъдещ нов мост в зоната на Гребната база и затворения жилищен комплекс Марица Гардънс, съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му регионалните структури на Камарата и Съюза на архитектите ще получат 5 хиляди лева от Община Пловдив за организацията на два конкурса за проектиране. Средствата ще бъдат гласувани на идната сесия на Общински съвет във вторник – 19 юни. С тях архитектурната гилдия ще подготви  и заедно с администрацията ще обяви конкурса за проектиране на нов пешеходен и вело мост в зоната.

„Не определяме точно място за съоръжението, даваме свобода на проектантите да определят къде точно ще се намира. Мостът, който свързва булевардите Копривщица и България си е съвсем отделен проект, който ще е само за автомобили. Там има още два терена за отчуждаване,“ уточни кметът.

Има още няколко проекта, които общината в момента подготвя съвместно с КАБ и САБ. Средствата, които ще се гласуват във вторник са за подготовка на технически задания на конкурсен принцип, освен за моста и за многоетажен паркинг на терена на закритото вече ДКЦ-6.

  • 14 Юни, 2018 | Ах, как му се откъснаха 5 бона? ОРТАЦИТЕ свършиха ли се бе
    Бре, бре, цели пет хиляди! Архитектурната Колегия ще се замогне! Докато ИНдЖИНЕРИНГовите ортаци на ИМПЕРИАЛиста се подхилкват ...:"...Камарата и Съюза на архитектите ще получат 5 хиляди лева от Община Пловдив за организацията на два конкурса за проектиране. Средствата ще бъдат..." АХ, "СРЕДСТВАТА" леле мале, ресурсо!
  • 14 Юни, 2018 | 322
    За пореден път - защитена зона не говори нищо на тиквените глави
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

08 Ян, 2018

С 9132 лева на ден поскъпна идеята за нов мост над Марица в рамките на три години

Експерти през 2016-та: Съоръжението, на което се е спряло общината, няма никаква визия и урбанистично нищо не решава

Новият мост над Марица ще струва 15 милиона лева. Това обяви в края на 2015г. кметът Иван Тотев. Днес, в началото на 2018г., или три години по-късно, общината работи със съвсем други цифри за същия проект.  Точно с 10 милиона лева е поскъпнала идеята за съоръжението в рамките на тези 1096 дни. Или дневно с 9132 лева. Това казват простите сметки от промяната в очакванията на администрацията за това колко пари ще бъдат похарчени за реализирането на нов мост над Марица. В пресконференция, посветена на Бюджет 2018, градоначалникът обяви съоръжението като един от основните приоритети в инфраструктурната програма и анонсира, че реализирането ...

» повече
08 Ян, 2018

Новият мост над Марица може да стартира тази година

Ще се ползва готовият проект от 2015 година

Търсим пари от държавата

В програма максимум за 2018-а година администрацията на Пловдив си е поставила за цел да стартира работа по новия мост над река Марица. Това се очаква да бъде най-дългият мост на Пловдив, като ще се ползва готовият проект, който бе представен през 2015г.

Имаме актуален проект. Ще търсим финансиране от държавата, а съоръжението ще се реализира на няколко етапа, поясни кметът Иван Тотев, който днес представи големите инфраструктурни проекти за настоящата година. На първия етап, който се очаква да започне през 2018-а ще се работи по частта от бул. „Копривщица“ с голямо кръгово над реката до бул. България.

След това вече на следващ етап ще започне работа по ...

» повече
24 Фев, 2016

Специалистите за проекта за мост над Марица: Съоръжението няма никаква визия и урбанистично нищо не решава

Моделът на управление на Пловдив е все едно взимаш решение за личната си вила, а не за изключително важен за града обект, смятат от архитектурната гилдия

Никой не е търсил браншовите организации по повод ключовия проект

Не сме имали контакт с КАБ и САБ, тъй като на този етап нямаме какво да им покажем, коментира Димитър Кацарски

Иво Дернев

Вижте няколко сравнителни визуализации за разликите между класирания на първо място проект от пленера на КАБ и САБ „По моста” и този на общината (разгледайте изображенията)Настъпи Време разделно. Делят се бизнес интереси, дробят се политически завери, спират се обществени поръчки. Хората се чудят Кой Кой е в играта и чакат ще падне ли Къщата от карти. И ако да- кой ще я бутне. Кметове на общини масово се озъртат в така напечената ситуация в държавата и се чудят кой проект ще им зачеркне премиерът. Със сигурност ...

» повече