Проектират нов пешеходен мост над река Марица

Градът

КАБ и САБ ще правят конкурс за съоръжението, което ще е между Гребната и Марица Гардънс

За бъдещ нов мост в зоната на Гребната база и затворения жилищен комплекс Марица Гардънс, съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му регионалните структури на Камарата и Съюза на архитектите ще получат 5 хиляди лева от Община Пловдив за организацията на два конкурса за проектиране. Средствата ще бъдат гласувани на идната сесия на Общински съвет във вторник – 19 юни. С тях архитектурната гилдия ще подготви  и заедно с администрацията ще обяви конкурса за проектиране на нов пешеходен и вело мост в зоната.

„Не определяме точно място за съоръжението, даваме свобода на проектантите да определят къде точно ще се намира. Мостът, който свързва булевардите Копривщица и България си е съвсем отделен проект, който ще е само за автомобили. Там има още два терена за отчуждаване,“ уточни кметът.

Има още няколко проекта, които общината в момента подготвя съвместно с КАБ и САБ. Средствата, които ще се гласуват във вторник са за подготовка на технически задания на конкурсен принцип, освен за моста и за многоетажен паркинг на терена на закритото вече ДКЦ-6.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Проектират нов пешеходен мост над река Марица

  1. Ах, как му се откъснаха 5 бона? ОРТАЦИТЕ свършиха ли се бе каза:

    Бре, бре, цели пет хиляди! Архитектурната Колегия ще се замогне! Докато ИНдЖИНЕРИНГовите ортаци на ИМПЕРИАЛиста се подхилкват …:“…Камарата и Съюза на архитектите ще получат 5 хиляди лева от Община Пловдив за организацията на два конкурса за проектиране. Средствата ще бъдат…“ АХ, „СРЕДСТВАТА“ леле мале, ресурсо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.